Nurmos om Readly: ”Han var bättre än jag trott”

Advertisements

Den gamle Bold Eagle var tillbaka – som vinnare i Prix de Bourgogne. Men som tvåa gjorde hans trätobroder Readly Express ett kanonlopp. Tränaren Timo Nurmos låter belåten inför framtiden.

Det blev ett riktigt positivt formtest i Prix de Bourgogne på söndagen för Bold Eagle – men också för Readly Express. Den regerande Prix d’Amérique-mästaren fick ett offensivt lopp fram mot ledningen och stred tappert till knapp förlust mot den franske ikonen. Det i sin första start på elva veckor, sedan seger i SM i mitten av oktober. Tränaren Timo Nurmos var helnöjd med sin stjärnas insats.

– Att Bold Eagle slog oss hakar jag inte upp mig på, träningsupplägget för Readly Express är att han ska vara på topp om en månad. Jag var mycket nöjd med hur han kändes inför loppet i dag, så att han skulle göra en bra prestation hade jag väntat mig. Och han var till och med lite bättre än jag trott. Readly Express var inte det minst trött efter loppet, näsborrarna rörde sig knappt, säger Timo Nurmos i en intervju med sulkysport.se.

Readly Express stannar nu vid Björn Goops franska filial. Fjolårets matchning inför vad som blev en PdA-seger gick via Prix Ténor de Baune (vinst) och sedan Prix de Belgique (trea). Om Readly Express gör en start till, i just Prix de Belgique, eller går direkt till Prix d’Amérique är ett beslut tränaren tar i slutet av nästa vecka. Prix de Belgique avgörs 13 januari. (Foto: ALN).

Läs även: Han är tillbaka – Bold Eagle i Prix de Bourgogne

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2018/12/31/nurmos-om-readly-han-var-battre-an-jag-trott/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top