JUST NU – PÅ FD: Milosevic vara eller icke vara i AIK – ”Då skulle han bli odödlig”

Advertisements

Alexander Milosevic står inför ett viktigt vägskäl i karriären – ska han stanna i AIK eller testa på utlandet igen? Vi tog ett snack med FotbollDirekt:s krönikör Magnus Österberg för att höra vad han har att säga om ärendet.
– En framgång i Champions League och han skulle göra sig själv odödlig i Gnaget, det kan han nog drivas av, säger Österberg till FD. 

AIK har en fantastisk säsong bakom sig – nästa år ska loket tuffa vidare mot nya uppdrag, där Champions League så klart blir det stora målet för klubben. Alexander Milosevic är nog en spelare som säkerligen kittlas av utmaningen att försöka lotsa in Gnaget till ett gruppspel ute i Europa. Milosevic har dessutom en finfin säsong bakom sig och står nu inför ett viktigt val i karriären. Stanna i AIK ett år till eller prova lyckan utomlands igen.

Vi ringde upp FotbollDirekt:s krönikör Magnus Österberg för att höra vad han säger om situationen.

Vad är det som talar för kontra emot en fortsättning i AIK-tröjan?

– Det som talar för en fortsättning är att han fick det uppsving som han ville ha. Ett vunnet SM-guld ger som bekant en chans till Champions League-spel vilket nog inte Milosevic vill missa. En framgång även där och han skulle göra sig själv odödlig i Gnaget, det kan han nog drivas av. Det som talar emot är det uppenbara: ekonomin. Allsvenskan kan helt enkelt inte mäta sig med lönerna ute i Europa. Sen kanske han aldrig får ett bättre tillfälle att skriva ett riktigt bra kontrakt. Perfekt ålder har han dessutom, säger Österberg till FD.

Besiktas, Hannover, Darmstadt och Caykur Rizespor var alla klubbar mittbacken tillhörde förra vändan han var ute. Han fick det inte att stämma riktigt i någon utav lagen.

Om han nu väljer att lämna för nya äventyr igen, blir det då succé eller mellanmjölk som förra gången?

– Det är ju jättesvårt att veta, men jag tycker absolut att förutsättningarna är bättre denna gången. Han har byggt upp en jämnhet i sitt spel som jag inte kunnat se tidigare. Men som alltid, konkurrensen är tuffare utomlands. Men jag tycker som sagt att han kommer bättre förberedd än någonsin.

Det här klassiska att han skulle komma mitt under brinnande säsong, är det något som stör tror du?

– Ja det är också något som talar emot en flytt. Det är inte optimalt att komma direkt från stranden och semestern. Du är inte på samma nivå som de andra i laget, inte riktigt påkopplad.

Hur hårt slag skulle det vara för AIK att tappa en så pass viktig pusselbit inför ett stundande Champions League-kval?

– Det skulle vara tufft men inte förödande. AIK har visat förr att man kan mobilisera och fylla i tomma luckor i laget. Sen kommer Joel Ekstrand och Jesper Nyholm förhoppningsvis vara redo inför nästa år och där har du två toppbackar. Och om Mikael Lustig skulle komma in är ju det så klart en fullgod ersättare. Så jag tror inte Gnaget står och faller med det, avslutar Österberg med till FD.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/01/pa-fd-milosevic-vara-eller-icke-vara-aik-da-skulle-han-bli-ododlig/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *