Först Olsson, nu väljer Djurgårdsstjärnan samma väg – ”Det är såklart tråkigt”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Tidigare i dag blev det klart att AIK-stjärnan Kristoffer Olsson inte väljer att följa med på landslagets januariturné – nu tar Kerim Mrabti samma beslut.
– Det är såklart tråkigt att Kerim och Kristoffer valt att lämna återbud. Samtidigt har jag stor respekt för att vi är i en del av säsongen där saker sker snabbt, säger förbundskapten Janne Andersson till egna hemsidan. 

Kristoffer Olsson är en spelare vi kanske inte kommer att se i allsvenskan nästa säsong. Han ryktas komma allt närmare än flytt till ryska Krasnodar enligt Expressen.

Olsson vill därför inte bli störd i sitt beslut om ett eventuellt miljöombyte:

– Jag är mycket ödmjuk inför att jag blivit uttagen men med respekt för landslagsverksamheten tackar jag nej denna gång. För mig är det viktigt att vara fokuserad i den miljö jag är i, just nu har jag ett antal stora karriärsbeslut att fatta och det gör jag bäst på hemmaplan med familjen, säger Olsson till förbundets hemsida.

Nu visar det sig även att landslaget tappar ytterligare en spelare inför lägret – denna gången Djurgårdsstjärna Kerim Mrabti. Skälet ska vara liknande som det med Olsson:

– Det är samma som med Kristoffer Olsson. De har väl ett par alternativ att ta ställning till. Det är Janne som har pratat med dem om de sakerna, men det är ingenting konstigt. Vi visste att det fanns en risk att det här skulle hända med ett par spelare och det var därför vi tog ut några fler än vad vi normalt brukar göra, säger landslagschefen Stefan Pettersson till Fotbollskanalen.

Förbundskapten Janne Andersson säger så här om de två återbuden:

– Det är såklart tråkigt att Kerim och Kristoffer valt att lämna återbud. Samtidigt har jag stor respekt för att vi är i en del av säsongen där saker sker snabbt. Av den anledningen tog vi höjd med att ta ut 26 spelare redan från början, säger Andersson i en kommentar på förbundets hemsida.

En tredje spelare som också tackat nej till att medverka på januariturnén sedan tidigare är Johan Larsson, som nyligen fick en ny klubbadress i form av franska Guingamp.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/02/forst-kristoffer-olsson-nu-valjer-djurgardsstjarnan-samma-vag-det-ar-saklart-trakigt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *