Erik Edman siar om framtiden – ”AIK kommer definitivt inte att vinna 2019”

Advertisements

AIK står inför en tuff uppgift nästa år, klubben ska försöka försvara sitt SM-guld som endast Malmö FF lyckats med under de senaste 15 åren. Erik Edman har dock redan sin syn klar på saken.
– AIK kommer definitivt inte att försvara sitt SM-guld 2019, säger han i podcasten Ljugarbänken enligt Fotboll STHLM.

AIK kunde efter en rad olika poängtapp på slutet till sist säkra sitt fjärde SM-guld i modern tid. Nästa säsong kommer klubbens huvudfokus garanterat ligga på att försöka kvala sig in till Champions League, vilket kommer göra det än tuffare att försöka försvara det guld klubben lyckades bärga i år.

En som inte tror på att Gnaget kommer stå pall för uppgiften är Erik Edman.

– AIK kommer definitivt inte att försvara sitt SM-guld 2019, säger han i podcasten Ljugarbänken enligt Fotboll STHLM och utvecklar sitt resonemang:

– Jag tror inte att ett lag som inte riktigt har vanan att vinna kommer att klara av att vara tillräckligt hungriga efter mer, nu när de äntligen har vunnit och dessutom har de en trupp med ganska många spelare som borde vara sugna på att göra en, i vissa fall sista, vända ute i Europa, säger Edman i podden enligt Fotboll STHLM.

Att föreningen ska satsa allt på Europa är något som Edman tror kan förstöra den allsvenska säsongen något:

– Ja, det tror jag att de kommer att göra. Det krävs på något sätt en vana för att, rent mentalt, kunna klara av att ladda om till den allsvenska serielunken när klubbens stora fokus uppenbart kommer att ligga på Europaspelet. Det är där pengarna finns och det råder ingen tvekan om att det är det som är det viktigaste för AIK under 2019, säger han i podden.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/03/erik-edman-siar-om-nasta-ar-aik-kommer-definitivt-inte-att-forsvara-sitt-sm-guld-2019/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *