PdA-dörren har inte stängts för Propulsion

Advertisements

En start i Prix d’Amérique eller inte Prix d’Amérique för Propulsion? Efter feberslängen före nyår ser det något bättre ut – och tränaren har inte gett upp.

Efter det att Propulsion inte kunnat infria som storfavorit i lördags, upptäcktes morgonen efteråt att hästen stod med feber. Något som helt ändrade förutsättningarna inför Prix d’Amérique dit Propulsion siktats och hållits som en av favoriterna. I en intervju med Trav 365 på onsdagen berättar tränaren Daniel Redén att stallets stora stjärna är på bättringsvägen.

– Han börjar bli pigg igen och har ingen feber i dag, det är ju positivt. Sedan vill man ju gärna ha svar på vilken typ av sjukdom han haft, det har varit stängt överallt nu och inte så lätt att få ta några prover. Hoppas det bara är en förkylning, men han har inte hostat så det är inte så troligt att det var det, säger Réden.

Nu på söndag är det tre veckor kvar till Prix d’Amérique körs på Vincennes. Ännu finns det en chans att Propulsion finns med på startlinjen då, i vad som i så fall blir hästens tredje raka i loppet. PdA-dörren är inte stängd.

– Absolut inte. Hade det varit två veckor kvar hade jag stängt den. Men nu får vi se. Det kan gå mycket fortare än vad man tror. Han tappade ju inte så mycket nu. Han startade visserligen sjuk, men gick en 1.13-tid över 2640 meter. Får han bara vila nu så att han blir bra så…vi får avvakta lite, säger Daniel Redén till Trav 365. (Foto: ALN).

Läs även: Propulsion med feber – PdA-starten i fara
Läs även: Propulsion kom inte förbi On Track Piraten

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2019/01/03/pda-dorren-har-inte-stangts-for-propulsion/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top