IFK Göteborg fruktar byggplanerna – ”Redan utsatt för väldigt mycket slitage”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg kan komma att behöva byta underlag på Gamla Ullevi, anledningen stavas ett nytt jättehus alldeles intill arenan. 
– Blir det naturliga solljuset begränsat är det inte bra, säger Anders Albertsson evenemangsansvarig på Got Event som sköter driften av Gamla Ullevi till GT.

Göteborg kan komma att tvingas tänka om kring vilket underlag klubben ska spela på under de kommande åren. Ett ny jättebyggnad intill arenan som ska innehålla faciliteter som kontor, restauranger, butiker, tennisbanor och eventuellt bostäder kan bli ett störningsmoment.

– Byggplanerna är godkända och det ser ut att bli ett ganska högt hus med tennishall i, säger Anders Albertsson på det kommunala bolaget Got Event som sköter driften av Gamla Ullevi till GT.

Planerna är dock inte satt i sten, men redan nu bävar Got Event för vad den nya byggnaden skulle kunna ställa till med för problem. Framförallt är det gräsmattan som kan vara i fara, pågrund av huset eventuella höjd som kan göra så att det blir svårare för solljuset att komma in över gräsplanen.

– Gräsmattan är ju utsatt för väldigt mycket slitage. Gamla Ullevi är ju den elitarenan i Sverige som har flest matcher. Gräset är beroende av solljus och det är därför vi kompletterar med solcellslampor, eller ljusriggar som vi kallar det, för att ge gräset tillräckligt mycket ljus. Blir det naturliga solljuset begränsat är det inte bra, säger Anders Albertsson.

Om det kan bli fråga om en lösning där IFK Göteborg spelar på konstgräs svarar Albertsson så här:

– Det är väldigt dumt att spekulera i det, men konstgräs är inget som varit på tal överhuvudtaget.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/04/ifk-goteborg-fruktar-byggplanerna-redan-utsatt-valdigt-mycket-slitage/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *