JUST NU – PÅ FD – ”Ajdarevic måste ha fått ett bra bud från Djurgården”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

IFK Göteborg eller Djurgården för Astrit Ajdarevic? FotbollDirekts krönikör är övertygad om att Dif nu går hårt för stjärnan som man nu inlett samtal med.
– Han måste ha fått ett bra bud från Djurgården. Dif måste göra flera affärer i vinter och inte minst är det viktigt att lyckas ta ett större säljande namn som Astrits, anser FD:s Magnus Österberg.

Djurgården gjorde ett ryck strax innan jul och visade med bara något dygns mellanrum upp två nya norska toppnamn i målvakten PK Bråtveit och högerförsvararen Aslak Fonn Witry. I går kom så uppgifter om att Djurgården nu kan ha en storvärvning på gång i Astrit Ajdarevic. Sportchef Bosse Andersson valde under torsdagen att bekräfta FotbollDirekts uppgifter.

FD:s krönikör Magnus Österberg ser de nya uppgifterna som spännande och berättar samtidigt om ett tungt vägande skäl som han tror ger Dif fördelar mot IFK Göteborg och andra klubbar som jagar det 28-åriga före detta AEK Athen-proffset (bröt nyligen kontraktet).

– Det här är en typ av namn och typ som jag känner att Djurgården behöver lyckas med för att ens kunna tänka på topp-5. Men så har jag även hört och förstått att han är nära vän med Erik Johansson och om det verkligen stämmer – med tanke på det stora namn Erik är tänkt att vara för Dif i många år framåt – så där något som talar för Bosse Andersson, funderar FotbollDirekts krönikör.

LÄS: DJURGÅRDENS SÄLJSTART – SÅ ÖPPNADE DIF

– Nu har han ju totalt sett spelat begränsat i Grekland och jag har personligen inte sett honom där. Men har man gjort 20-talet matcher för AEK ett år man blir grekiska mästare så säger det en hel del, precis som att han gjorde ju mål i Europa League i kvartsfinal mot ett jättemotstånd som Dynamo Kiev.

Hur ser du på Ajdarevic spelartyp?
– Men det är en spelartyp som nästan inte finns i svensk fotboll. Det är någon som Djurgården saknar och det är Djurgården inte ensamma om. Skicklig passpelare, kreativiteten. Det är en playmaker som måste få hållas. Grovarbete ska man inte riktigt räkna med här – men hans begåvning är det ingen diskussion om.

Vidare hoppas Magnus Österberg att nya tränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf går för tre centrala namn. Med Astrit så tror han att det kan bli så.
– Kim och Thomas har gjort mycket bra saker med begåvade spelare genom åren. Utvecklat och fått ut max. Nu hoppas jag, om man lyckas ta Astrit, att han spelas tillsammans med Ulvestad och Karlström. Kommer dessutom Magnus Eriksson tillbaka så ser Dif:s mitt mycket fin ut. Anfallsmässigt återstår emellertid mycket med tanke på att Badji ju ser ut att säljas.

Ajdarevic har vid 28 års ålder en internationell erfarenhet som få andra svenska namn. Bara i fjol fick han alltså vara med om att ta den grekiska mästartiteln. Men hans record innehåller även klubbar som Liverpool, Leicester, Standard Liege och Charlton. Här i Sverige har han varit i så väl Norrköping, som ÖSK – som Helsingborg.

– Det är ingen garanterad succé men här finns onekligen stora möjligheter, inte minst genom att jag tror att två starka ledarpersonligheter som Bergstrand och Lagerlöf är rätt för honom. Samtidigt som det här är en spelare Djurgården verkligen behöver, så är det lätt att bli lite ledsen för Blåvitt som gått in så hårt kring hans namn, så länge. Han skulle verkligen behövas där också. IFK Behöver ju mer än någonting annat ett nytt större att tro på. Men, men, det behöver ju inte vara förlorat för att Djurgården har kommit in i bilden, även om man får känslan av att det blir svårt nu. Å andra sidan misstänker jag att fler klubbar finns med i bilden, fler än Djurgården och IFK. Vi får se hur det här utvecklas.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/04/just-nu-pa-fd-ajdarevic-maste-ha-fatt-ett-bra-bud-fran-djurgarden/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *