Traders mot Briac Dark i Prix de Cornulier-genrep

Advertisements

Traders möter bland andra montédebutanten Briac Dark på söndag när sista stora testet inför Prix de Cornulier rids på Vincennes.

På söndag är det två veckor kvar till Prix de Cornulier. Samtidigt inleds också ”le Triptyque” vilket kan jämföras med sulkyhästarnas ”triple Couronne”; vinterns tre mest prestige-fyllda montélopp avslutas med Prix de l’Ille de France den 3 februari. Om samma häst segrar i samtliga delas en bonus ut på 100 000 euro.

Söndagens Prix du Calvados ger 58 500 euro till vinnaren och får också ses som genrep inför det största loppet. Regerande Cornulier-mästare är Traders som finns med på söndag och dessutom ska ridas av Yoann Lebourgeois som gör comeback efter olyckan i mitten av december. Traders ställs mot bland andra fjolårssegraren och montéräven Bilibili samt dubble PdA-femman Briac Dark som här gör intressant debut under sadel.

Söndagens tävlingar på Vincennes bjuder även i övrigt på flera godbitar. I Prix de Tonnac-Villeneuve (45 000 euro) sitter Björn Goop upp bakom Sébastien Guaratos jättetalang Face Time Bourbon som gör första starten sedan segern i Critérium des 3 Ans. Goop körs också Robert Bergh-tränade Mindyourvalue W.F. som i Prix de Lille (33 750 euro) är på jakt efter en ny seger och ställs mot bland andra Day or Night In. Vinnaren av Prix Ténor de Baune och därmed PdA-klare Looking Superb går ut i Prix de Vic-sur-Cère (28 350 euro) senare samma dag.

Prix du Calvados, 2850 volt

1 Benjamin Gédé – Eric Raffin
2 Cassate – Adrien Lamy
3 Bohemian Rhapsody – Camille Levesque
4 Canadien d’Am – Mathieu Mottier
5 Alpha Saltor – Damien Bonne
6 Briac Dark – Matthieu Abrivard
7 Bilibili – Alexandre Abrivard
8 Traders – Yoann Lebourgeois

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2019/01/04/traders-mot-briac-dark-prix-de-cornulier-genrep/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top