PÅ FD: Flera bud till Besara – avvaktar: ”Tar inte något som känns 70 procent rätt”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Nahir Besaras kontrakt med Örebro har gått ut. Här pratar Besara om framtiden och nya klubbar – flera spår finns för poängkungen.
– Det har funnits många bud, både från Europa och, ja nästan alla världsdelar egentligen. Jag har valt att vänta, att inte ta något som känns 70 procent rätt. Man vill att det ska kännas 100 procent rätt och det har det inte gjort ännu, säger Besara till FotbollDirekt.se.

Nahir Besara lämnar Örebro SK efter 2,5 säsonger med starka siffror: 19 mål och 19 assists av den tidigare Hammarby- och Assyriskamittfältaren, som nu är free agent. Han har hittills valt att tacka nej till flera bud:

– Jag kollar så brett som möjligt. Det kan bli allsvenskan, det kan bli Europa, Asien, Sydamerika… det har funnits många bud, både från Europa och, ja nästan alla världsdelar egentligen. Jag har valt att vänta, att inte ta något som känns 70 procent rätt. Man vill att det ska kännas 100 procent rätt och det har det inte gjort ännu, säger Besara.

– Jag har alternativ, jag är inte orolig. Sedan är det alltid frågan hur länge man kan vänta på vissa, väntar man för länge så kan en del spår försvinna. Man får försöka ha is i magen. Samtidigt, kommer det ett bud i morgon som känns helt rätt, då kommer jag inte vänta en sekund utan då tar jag det. Men än så länge så väljer jag att vänta.

Att vara kontraktslös är ingen ny situation för honom – Besara bröt sitt kontrakt med turkiska Göztepe sommaren 2016, och det dröjde till sluttampen av svenska sommarfönstret innan han skrev på för ÖSK.

– Jag har ju varit i den här situationen tidigare, när jag bröt kontraktet i Turkiet. Men då var det fullt fokus på allsvenskan, att återvända. Det är skillnaden den här gången, att jag tittar bredare. Sedan har jag valt själv att ligga lågt och inte prata om att jag ska hit eller dit utan när det kommer något som känns helt rätt så kommer jag ta det.

FC Seoul i Sydkorea är en de klubbar som han kopplats ihop med under hösten. Klubbrepresentanter från Seoul var på plats på Behrn Arena när ÖSK slog Trelleborg med 4-0, en match där Besara dominerade stort och även gjorde två mål.

– De var här och kollade, det är en dåligt bevarad hemlighet att de var det. Så visst, vi träffades och hade en diskussion. Sedan tog förhandlingarna stopp. Vi har inte hörts på ett tag. Man vet aldrig, det kan svänga fort, men det är nog inget jättehett spår längre.

Det var ett intressant alternativ?

– Ja, det som lockade mycket var att det är ett häftigt land. Jag är öppen för nya miljöer, både i allsvenskan och utomlands. Det handlar om flera saker som ska stämma för mig och familjen, det handlar om en helhet. Så klart spelar pengar stor roll, man är ingen junior utan 27 och är det någon gång man ska tjäna stora pengar är det nu. Men det är heller inte allt. Det handlar också om vad klubben har för plan, var den befinner sig både sportsligt och geografiskt.

Besara var på väg utomlands var på väg utomlands i september. Ett bud kom in till Örebro från Al Khor i Qatar, Besara flög ned till Qatar för att göra klart med klubben men fick då reda på att ÖSK höjt sin prislapp.

Han har själv sagt tidigare att han fått okej av ÖSK att resa ner, och att han bara tänkt resa under premisserna att Örebro accepterat Al Khors första bud. Det hela rann ut i sanden efter att ÖSK höjt prislappen. Att det var en stor besvikelse var tydligt redan då, och det är lika tydligt nu.

– Jag tror inte någon vill hamna i den situationen. Man hade svårt att ställa om sedan när man kom tillbaka, det tog en liten stund att göra det. Men man får acceptera det och gå vidare, jag har gjort det nu. Jag blickar framåt istället.

Örebros möjligheter att få till en förlängning med sin poängmässigt bästa spelare såg utifrån sett ut att försvinna där och då. Att det skulle svänga om och bli en förlängning är osannolikt, men inte helt uteslutet:

– Man ska aldrig säga aldrig, jag stänger ingen dörr så. Jag har trivts jättebra i laget, med tränarna och spelarna. Så man stänger inte dörren helt. Men med tanke på att jag har tackats av och att de släppt mitt tröjnummer så… det känns avlägset.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/05/pa-fd-flera-bud-till-besara-avvaktar-tar-inte-nagot-som-kanns-70-procent-ratt/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *