V75: Zenit Brick stod i sin egen klass på Bergsåker

Advertisements

Vem skulle gå till spets, var den stora frågan på förhand. Svaret blev Zenit Brick – och sedan var loppet över. Timo Nurmos vinterstjärna spelade i sin egen division i Gulddivisionen på Bergsåker.

Zoogins lopp för eliten var höjdpunkten vid Bergsåkers SHL-tävlingar under lördagen och snacket på förhand handlade mycket om vem av Lionel och Zenit Brick som skulle ta hand om taktpinnen. Strax efter start kom svaret – Zenit Brick höll lätt ut sin enligt toton svåraste konkurrent och kunde snart glida till ledningen. Därifrån var Timo Nurmos-valacken helt ohotad.

– Planen var att försöka komma före Lionel från start och hästen öppnade bra i dag och sedan fick vi ju bestämma. Han vann med mycket krafter kvar i mål som det kändes, sa Örjan Kihlström i ATG Live.

Det var annars den comebackande Nimbus C.D. som var kvickast från början. Fuxen som inte startat på 2,5 år stack till spets, men ville förstås gärna få en ryggresa så här i sin återkomst. Örjan Kihlström laddade fram och Zenit Brick tog över ur första sväng. Lionel, som här genrepade inför en tänkt start i Prix d’Amérique avancerades lugnt fram mot dödens och efter 15,7 det första varvet skulle det såklart gå avsevärt mycket fortare den andra hälften av loppet.

Lionel gick i närkamp över sista bortre, men den uppvaktningen skakade ledaren lätt av sig. Redan in i sista sväng var loppet avgjort – Zenit Brick stack den sista biten undan med flera längder för att i klart fin stil säkra segern värd 200 000 kronor på tiden 1.13,4a/2140.

Bakom var det Digital Ink som avslutade bäst och säkrade andrapriset på linjen före Nimbus C.D. som här stod för en klart plusbetonad comeback. Lionel gav dock kanske inte det bästa beskedet inför den stundande stora uppgiften, orkade inte över upploppet och kom i mål som fjärde häst.

– Jag har inget att skylla på, Lionel var inte på topp, rätt och slätt. Det kändes ganska tidigt att det inte var något ordentligt tryck i honom i dag. Han höll farten in i mål men det är klart man är lite besviken så här direkt efter mål. Men jag tror inte det är några större fel med honom och jag har en av världens bästa tränare och jag är säker på att både han och Propulsion är med på startlinjen i Paris, sa Göran Antonsen i ATG Live.

*****

*Bronsdivisionen såg Lexington Hall i spets med Perfect Dynamite pressande utvändigt om sig. Men den senare flög i galopp på sista bortre och ledarens kraft tröt kort senare. I stället var det Örjan Kihlström som kom till attack bakom Reijo Liljendahl-tränade Exclamation Mark som tog över och fick hela upploppet ned matchning av favoriten It’s Showtime Zaz. Men den senare kom aldrig förbi – Exclamation Mark knappt men säkert på 1.14,2a/2140.

*Oskar Kylin-Blom blev svaret i stoloppet. Med den av Krister Jakobsson tränade Isolde blev det ledning från start till mål. Den femåriga Conny Nobell-dottern prickade springspåret och satt direkt i spets för att rycka undan genom sista sväng. Fritt bakom blev det förstås för Katinka som en bit in på upploppet såg ut att kunna komma före, men Isolde försvarade sig på bra sätt och vann knappt på 1.15,8/2140. Betrodde Ginny Weasley var på kraftig fram-marsch, men slog över i galopp in i sista sväng.

*Uppgiften var inte lätt för Bellfaks i Kvisslebruns lopp men den löste sig perfekt för favoriten, skickligt understödd av sin tränare Jan-Olov Persson. Från tillägg över kort distans kom Bellfaks iväg bra och kunde in på sista bortre landa som tvåa i andraspår, vilket seder-mera blev dödens på hela vägen ledande Björs Viking. Den senare fajtade emot helhjärtat men fick i slutstriden ge sig mot övermakten. Rejäl insats av Bellfaks som rundade fältet till viktoria på 1.22,9/1660 meter.

*Klassiskt korsdrag i kuponghögen i Klass 2. Per Linderoth rattade Henrik Larssons Pecorino som fick ett prima lopp i rygg på ledaren och fritt ur sista sväng. Starkt avslutande Bottnas Explosive hade då skaffat sig greppet, men 44-oddsaren Pecorino hade gott om krafter sparade och kunde säkert fånga in till sin andra seger i karriären på 1.16,4a/2640 meter.

*En av dagens mest streckade var Disco Volante i Silverdivisionen och det visade sig vara fullständigt rätt av spelarna. För Ulf Ohlsson kunde ”Tarzans” fine valack ta en välförtjänt seger på riks-toton. Disco visade sina startkvaliteter och höll enkelt upp ledningen från innerspåret, för att sedan se till att hålla tempot väl uppe. Kort sagt, Disco Volante var aldrig i förlust-fara. Segern togs på fina 1.11,7a/1640 meter före en kvickt avslutande Erik Sting.

*Spännande upplösning i Klass 1. Crackajack anförde fältet i friskt tempo vilket gynnade hästarna i kön. Örjan Kihlström satt bakom Vincent Chase och bjöd sin häst en invändig tripp, men det skulle lösa sig helt perfekt när det blev fritt och attack i spåren in på upploppet. Yrr hade kopplat grepp om ledaren och utmanades av Power Broline, men Örjan visade att han vet var mållinjen är belägen och satte dit Vincent Chase på linjen till seger på 1.14,1/2140. Catarina Lundström tränar skrällvinnaren. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2019/01/05/v75-82/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top