Ingen stoppar Mindyourvalue W.F. på Vincennes

Advertisements

Mindyourvalue W.F. och Vincennes verkar vara en nästan oslagbar kombination. I söndagens Prix de Lille imponerade Robert Berghs tuffing återigen då han tog tredje raka trots en tuff öppning.

Om det är för sadel eller sulky tycks inte spela någon roll, Mindyourvalue W.F. vinner på Vincennes ändå. Den av Robert Bergh tränade valacken hade en succévinter i Paris förra året och är på väg mot att göra repris den här säsongen. Vid söndagens tävlingar på Vincennes kom hästens tredje raka på banan när han med Björn Goop i sulkyn svarade allt i Prix de Lille.

Mindyourvalue W.F. tog sig fram tidigt i dödens och försökte svara ut favoritspelade Barrio Josselyn när denne forcerades kraftigt via spåren. Den senare kom också ned till spets men trots 09,2/1100 fortsatte Goop att trycka på och det svenska ekipaget övertog en bit senare. Den blytunga öppningen till trots hade Mindyourvalue W.F. fortsatt krafter för att ta emot uppvaktningen ”från alla håll” över upploppet. Segern blev säker på 1.11,4a/2100 meter och belöningen 33 750 euro. Loppets tidiga ledare var Day or Night In som för Johan Untersteiner sköt till invändigt över upploppet, för att komma i mål som femma en tiondel senare.

Du kan se loppet här.

*Björn Goop skötte även tömmarna bakom Sébastien Guaratos jätte-talang Face Time Bourbon som i Prix de Tonnac-Villeneuve (45 000 euro) gjorde första starten som fyraåring. Storfavoriten fick dock se sin segerrad om sex raka överraskande brytas. Face Time Bourbon som gick i spets gjorde upp i en rafflande duell mot Falcao de Laurma och Anthony Barrier som travat i dödens, men den senare fick nosen först över linjen till seger på 1.12,1/2175.

*I Prix du Calvados (58 500 euro) fick publiken se ett intressant genrep inför Prix de Cornulier om två veckor. Det här loppets fjolårs-vinnare Bilibili var sedan trea i Cornulier men tog här revansch på ettan Traders. Det var annars Traders som sin vana trogen anförde fältet i tufft tempo, men Bilibili riden av Alexandre Abrivard hakade på hela vägen och vreds till attack in mot upploppet. Traders kunde inte stå emot åttaåringens avslutning som talade segerspråk på starka 1.12,4/2850. Bakom spurtade Briac Dark in som trea i en mycket positiv montédebut.

*I Prix de Vic-sur-Cère (28 350 euro) för sexåringarna var Jean-Michel Bazires Prix Ténor de Baune-vinnare Looking Superb stor favorit men den PdA-klare norrmannen försvann i en galopp direkt efter start. Vann loppet gjorde i stället Dexter Chatho och Christian Bigeon som starkt tog ned ledande Dollar Sayer den sista biten till seger på 1.13,7 över 2850 meter. (Foton: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2019/01/07/ingen-stoppar-mindyourvalue-w-f-pa-vincennes/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top