Nu avslutas tävlingskarriären för Anna Mix

Advertisements

Ett av Frankrikes på senare år bästa, men samtidigt mest egensinniga, ston tackar för sig. Anna Mix slutar att tävla för att fortsätta i aveln.

Det blir inga fler starter för Anna Mix, det rapporterar Equidia. Hennes sista start blev den som gjordes i Tyskland i mitten av oktober. Därmed avslutar fransyskan som tränats av Franck Leblanc och i Sverige managerats av Sofia Aronsson att tävla. För det nioåriga stoet blir det nu en ny framtid inom aveln. Hennes första partner är ännu inte bestämd.

Den urstarka Anna Mix tävlade med stor framgång både för sulky och sadel, men kunde också visa prov på sitt speciella humör; vid ett flertal tillfällen blev hon utkörd då hon vägrade att vända upp för start. Totalt travade stoet in cirka 13,5 miljoner kronor och vann 19 av 76 starter. Bland hennes främsta meriter räknas segrar i Sto-EM och Prix de Bretagne, silver i Prix de Paris, och tredje-plats i Olympiatravet. (Foto: ALN).

This is a Syndicated article! http://www.travnet.se/blog/2019/01/08/nu-avslutas-tavlingskarriaren-for-anna-mix/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top