JUST NU: Affärer som ”röjer” Norrköping” – ”Spelar ingen roll, bara vi vinner”

Advertisements

IFK Norrköping ser, till skillnad från i fjol, ut att bli en av årets allsvenska guldfavoriter. Med affärer som Christoffer Nyman och Sead Haksabanovic så kan inte IFK inte ligga och lura som i fjol.
– Men jag känner inte det. Jag vill vinna matcher och inte rubriker. Press spelar ingen roll så länge vi vinner matcher, säger Jens Gustafsson till FotbollDirekt.se.

IFK Norrköping kan mycket väl vara i ledning av årets Silly Season i det att så väl Malmö FF, som AIK, som Hammarby uppträtt mer avvaktande.
Men alldeles oavsett så är det två absoluta toppnamn som nu är på plats i både Nyman och Haksabanovic namn. FotbollDirekts läsare rankar till och med i en nypublicerad enkät den förstnämnde högst av alla allsvenska deals så här långt. Ett namn IFK jagat länge.
– Ja, ni har väl många läsare i Norrköping, skojar Jens Gustafsson när FotbollDirekt får en intervju på tisdagen.
– Men alltså, vi vet ju alla vilka kvaliteter han har och jag vi har nog på sätt och vis jobbat på att få tillbaka honom sedan den dagen han lämnade oss, fortsätter som ett svar på frågan hur länge han varit högaktuell.

Nu uppe i 26-års åldern – och med mestadels en tung tid bakom sig i tyska Eintracht – så får han nu alltså stora förväntningar på sig direkt.
– Jag är övertygad om att han fortfarande har potential att bli ännu bättre, säger Norrköpingstränaren.
– Han har ju dessutom allt vi vill att Norrköping ska stå för. Det är lätt att förstå hans popularitet.

LÄS: NORRKÖPINGSSTJÄRNAN SUCKAR – ”BLIR FÖR KRYSTAT”

Hur ser du själv på andra allsvenska affärer som är gjorda. Någon speciell som gör intryck?

– Klart att det inte går obemärkt förbi men det är ingenting jag tänker speciellt på, funderar Jens Gustafsson.

Hur många nya spelare till tror du att vi kommer att få se er ta som det ser ut just i dag?
– Det ärligaste svar jag kan ge är att jag inte vet. Har inte en exakt plan. Vi vet vad vi vill men exakt antal vet vi inte.

Hur känner du pressen, ni kan inte ligga som en dark horse som i fjol med affärerna ni visar upp nu?

– Så länge det inte påverkar vår prestation. Men jag förstår. Jag förstår uppmärksamheten efter vårt resultat i fjol. Ja, jag förstår att det höjer förväntningar på oss. Men för mig som sagt räcker det med att vinna matcher sedan är det kul för er om det ger fler rubriker i media det vi gör. Men det är inte för den effekten vi gör det vi gör.

FOTNOT:  FotbollDirekt bevakar IFK Norrköping på plats i Portugal i Algarve 2-9 februari. Casper Nordqvist är FD:s utsände.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/22/just-nu-pa-fd-om-nya-pressen-och-stjarnan-norrkoping-jagat-sa-lange/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *