JUST NU – PÅ FD: ”AIK skulle definitivt vara ett intressant val för Berget”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Jo Inge Berget bröt i fredags sitt kontrakt med New York City. Det sociala ska inte ha klickat, därför blev sejouren bara ettårig i MLS-klubben. FD:s krönikör Magnus Österberg tycker att situationen kring spelaren är klart spännande.
– AIK skulle definitivt vara ett intressant val, vi får se vad som händer där, säger Österberg till FotbollDirekt.

Jo Inge Berget kommer nog många ihåg från hans två säsonger i Malmö FF mellan åren 2015-2017. PÅ 77 matcher blev det hela 25 mål vilket är ett bra facit för en spelare som mestadels höll till längs kanten. Berget växte också ut till att bli en stor ledare i MFF-tröjan och de flesta hade stor respekt för hans slit på planen – det är ingen finlirare vi pratar om.

I New York City har det spelmässiga vart klart godkänt och på 23 framträdanden lyckades norrmannen skrapa ihop till fyra mål och tre assist. Men utanför planen stämde inte allt – det sociala funkade inte och till slut behövde parterna riva kontraktet.

Nu förväntas 28-åringen flytta tillbaka till Skandinavien:

– Det är ju en spelare som var väldigt bra i allsvenskan när han väl spelade här och som jag tror många lag skulle ha nytta av, säger FD:s krönikör Magnus Österberg.

Är det bara MFF som gäller vid en eventuell återkomst eller kan AIK vara med i racet? 

– Jag tror att det finns flera lag som kommer visa ett intresse. Men det är en bra spelare som kostar därefter, de begränsar antalet klubbar som kan köpa honom. Går vi in på Malmöspåret så var han ju inte ens helt ordinarie i klubben den sista tiden. Skulle han komma tillbaka till klubben nu så tycker jag de har en relativt full forwardsbesättning. AIK skulle definitivt vara ett intressant val, vi får se vad som händer där.

Om det skulle bli AIK, vart i deras 3-5-2 skulle du se honom? 

– Han är i mina ögonen en offensiv spelare och skulle antigen gå in som en av två anfallare eller att han spelare i ”pocketrollen”. Klubben han kommer till ska använda sig av hans spetsegenskaper, i den sista offensiva tredjedelen är han otroligt skicklig.

Skulle Berget lyfta ett AIK till nya höjder – bra att ha hans Champions League-rutin? 

– Berget lyfter alla lag i allsvenskan. Han skulle gå rakt in i AIK:s förstaelva. Det är heller inte en spelare som du värvar för så pass stora pengar för att sedan bänka honom.

Till sist, vad har ett år borta i MLS gjort med norrmannen – bättre eller sämre? 

– Det där är alltid lite lurigt. MLS-säsongen är just nu nere, men han är hyfsat i fas skulle jag säga, så det ska inte vara några problem.

FOTNOT: FD:s Lennart Sandahl är på plats och bevakar AIK:s träningsläger i Dubai mellan den 28 januari – 10 februari.

FOTNOT: FD:s krönikör Patrick Ekwall är på plats och bevakar Malmös träningsläger i Marbella mellan den 30 januari – 9 februari.

PEDER VENSETH

FD BEVAKAR AIK I DUBAI OCH MFF I SPANIEN I SAMARBETE MED UNIBET 

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/27/just-nu-pa-fd-synar-alternativen-berget-skulle-ga-rakt-aiks-forstaelva/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *