FD MASPALOMAS – BLOGG: ”Då krävs ny Bosse-magi”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

MASPALOMAS. Djurgårdens försäsongsläger på Gran Canaria är igång och FD:s Casper Nordqvist är på plats. Nordqvist ser ett blårandigt lag på uppgång, inte minst om sportchef Bosse Andersson lyckas landa Astrit Ajdarevic och Magnus Eriksson.
– Jösses vilken startelva de har då, men då krävs ny magi från Bosse, utbrister Nordqvist. 

BLOGG FRÅN GRAN CANARIA – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Han är nämligen inte på plats i Maspalomas, Bosse Andersson. Precis som i fjol väljer sportchefen att inte följa med på Djurgårdens träningsläger. Natten till fredag stänger det internationella transferfönstret. Blir Aliou Badji kvar eller inte? Ja det är en fråga nog alla vill få svar på.

Och visst, jag tror de flesta djurgårdare gärna ser drygt 30 miljoner kronor för Aliou Badji nu i januari. Dansade han bara en höst kan Djurgården förlora stora pengar på att behålla honom fram till sommaren. Visar sig senegalesen dock ha mer krut i sig kan Blåränderna ha ett riktigt bra lag i år. Eller ja, i alla fall om man förstärker på två positioner.

En offensiv, kreativ mittfältare och en poängstark ytter, det är vad Djurgården behöver i mitt tycke. Och vilka två namn då? Astrit Ajdarevic och Magnus Eriksson, så klart!

Båda uppges vara nära Djurgården och jösses vilken startelva de har då, men då krävs också ny magi från Bosse. Ponera att han lyckas landa dessa två stjärnnamn och Badji samtidigt stannar, ja då är det ett blytungt lag som firma Kim Bergstrand/Thomas Lagerlöf kan ställa på benen i form av följande manskap:

Bråtveit – Witry, Une Larsson, Danielson, Augustinsson – Ulvestad, Johansson, Ajdarevic – Eriksson, Badji, Buya Turay

Ja ni ser själva, det här är en riktigt bra startelva. Som backups finns dessutom starka namn som Elliot Käck, Jesper Karlström, Kevin Walker, Haris Radetinac, Jonathan Ring, Nicklas Bärkroth och Dzenis Kozica.

LÄS: PÅ PLATS – FD HAR TRÄFFAT DJURGÅRDENS NYA AFFÄR

Första intrycken från Djurgårdens premiärträning här i Maspalomas då? Tja, förutsättningarna kunde i alla fall inte varit bättre. Strålande sol och 21 grader. Djurgården bor inte där Hammarby bodde när jag var här och bevakade dem för två sedan, så nu har jag slagit mig till ro här, precis vid träningsanläggningen. Dif bor i stället en kilometer bort på ett annat kalasplace. Känns mer stabilt detta än Sydafrika för ett år sedan där gräset blev gult på grund av den då rådande vattenbristen i landet.

Det finns ett par spelare som jag är nyfiken på i årets Djurgården. Målvakten Per Kristian Bråtveit, lyckas han axla Andreas Isakssons stora mantel? Aslak Fonn Witry, hur bra är han på högerbacken när det blir skarpt läge? Klarar Jonathan Augustinsson att hålla Elliot Käck borta från elvan, samma Käck som såg till att ”Jonis” var andravalet 2017? Blir Erik Johanson allsvenskans bästa spelare i år, nu när han är med från start? Han har i alla fall kapaciteten för det! Alla yttrar i laget, lyckas någon av Radetinac, Ring, Bärkroth eller Kozica explodera i år? Hög tid för det efter den medelmåttiga säsongen i fjol…

Mm, det finns ett par frågetecken som kan omvandlas till utropstecken. På torsdag drabbar Djurgården samman med norska ligafemman Kristiansund på Estadio Municipal de Maspalomas – där gräsmattan tydligen ska vara usel. Aj aj aj! Träningsplanen håller däremot toppklass. Just mötet med norrmännen (som för övrigt bor på mitt hotell och där de får kämpa hårt för att vinna mot mig i buffékampen såväl när det vankas frukost som middag) är speciellt för Fredrik Ulvestad då han har TVÅ brorsor i Kristiansund. Ulvestad en av tre spelare som inte deltog i dagens träning på grund av skada och som hängde i gymmet i stället. De andra två var Erik Johansson och Jonathan Augustinsson.

Jag surrade med Ulvestad efteråt och han är tveksam till spel på torsdag. Kommer bli väldigt spännande att se den drabbningen. Har Bergstrand och Lagerlöf lyckats sätta sin prägel på laget ännu? Detta blir ju Djurgårdens första match anno 2019. Är Badji med då eller sitter han på ett flyg under januarifönstrets sista dag? Frågorna är många och dessa dagar på Gran Canaria ska förhoppningsvis ge svaren på de flesta av dem!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/28/blogg-josses-vilken-dif-elva-men-da-kravs-ny-bosse-magi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *