JUST NU – PÅ FD: Mot drömcomeback för Helsingborg – ”En stor spelare”

Advertisements

Det är 18 månader sedan. Nu har Alexander Farnerud visat upp sig igen i ett sista försök att rädda karriären. Vill det sig väl och Farneruds comeback verkligen kan fullföljas – så har HIF i skymundan gjort ett av årets nyförvärv.
– Jag vill inte bidra till spekulationer på det viset. Men vi har haft många stora namn i HIF genom åren och han är en stor spelare. Ja, han mår bra efter helgen, säger Helsingborgsgtränaren Per-Ola Ljung till FotbollDirekt.se.

Alexander Farnerud gör nu alltså att försök att komma tillbaka. Ett av våra största utlandsproffs den senaste tioårsperioden och Bundesligamästare fajtas för att som 34-åring bli allsvensk igen.

Innan helgen hade han ju inte gjort en match sedan i juli och svåra knäskadan då.
Nu testade han sig plötsligt i skåningarnas säsongspremiär mot danska FC Helsingör.
45 minuter blev det.
Och Per-Ola Ljung menar att det ser lovande ut med ex-stjärnan men värjer sig och vill helst undvika rubriker kring ett namn som kommer bli ett av de största allsvenska under 2019 om comebackförsöket (kontraktet är 1+1 år) verkligen lyckas.

Extra värdefullt blir Farneruds namn med tanke på Darijan Bojanic flytt till Hammarby. Huvudpersonen själv satte hur som helst nyligen hygglig press på sig själv med detta till Kvällsposten:
”Jag tror att jag kan komma tillbaka till den nivån”, sade han och syftade till egen toppklass.

Så här ser nu Per-Ola Ljung på stjärnan efter helgens vintermatch på Vikvalla mot Helsingör.
– Jag vill inte säga för mycket redan nu, ber HIF-tränaren för FotbollDirekt.se och resonerar:
– Det är en väldigt professionell spelare men det vet jag ju sedan jag bland annat själv spelat med honom. Nej, men vi har sagt att det här ska få ta tid. Nu spelade han i helgen och gjorde det i 45 minuter. Nej, han känner ingenting. Han mår bra och det är skönt. Då börjar vi med att träffa rätt och det vill vi fortsätta med, säger Ljung och betonar snabbt:

– Vi ska ta det här gradvis nu. Första steget var i helgen och vi behöver inte känna stress. Vi har inget cupspel och 4-5 matcher inbokade. Det är först där efter vi kommer att ta en första utvärdering.

Du inser att ni i skymundan, om allt går väl, verkligen har en superstar på gång. Lyckas ni med det här namnet så har ni ett av allsvenskans största …?!
– Jag förstår att du söker den spekulationen men jag vill inte bidra till spekulationer på det viset. Men vi har haft många stora namn i HIF genom åren och han är en stor spelare. Ja, han mår bra efter helgen.

– Det man ska komma i håg är att han inte hade spelat matcher på 18 månader. Så allt vi gör nu handlar om att få tillbaka honom på planen men för det så måste vi träffa rätt i allt vi gör.

Under alla omständigheter så är det ett namn med ett record som få.
Alexander Farnerud har varit i Serie A, Bundesliga och Ligue1.
Lägg där till att han bitvis i återkomsten här hemma i Sverige för Häcken hann visa ett internationellt sätt som så får svenska namn naturligt har i sig.
Men han är samtidigt inte ensam med mycket bakom sig i det HIF som går mot 2019. Helsingborg är en allsvensk nykomling med spelarmeriter som inte så många nya allsvenskar är ens i närhet av- som Andreas Granqvist, Rasmus Jönsson, Wanderson, Pär Hansson och så då Farnerud.

– Ja, vi hoppas att kunna dra nytta av att det är så. Vi hoppas mycket på det, konstaterar Per-Ola Ljung och avslutar:

– Det var väldigt positivt i helgen. Vi ville se strukturer så väl defensivt som offensivt och det tyckte vi att vi fick. Vi har som sagt många spelare som har varit med länge. Ja, känslan är positiv även om det bara är den första matchen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/28/just-nu-pa-fd-mot-dromcomeback-helsingborg-en-stor-spelare/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *