TRÄNINGSRAPPORT – Djurgårdens start: ”Hoppas Ajdarevic och Eriksson flygs in”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

MASPALOMAS. Djurgården genomförde under måndagen sitt första träningspass på försäsongslägret i södra delarna av Gran Canaria. FD:s utsände Casper Nordqvist nedan med det viktigaste från ett solgassande Maspalomas.

FD FRÅN GRAN CANARIA – MED FD:S UTSÄNDE CASPER NORDQVIST.
FOTBOLLDIREKT I SAMARBETE MED UNIBET.

Vädret? Strålande sol och 21 grader.

Medial uppmärksamhet? Bortsett från Djurgårdens egna tv-team bara FD och Fotboll Sthlm på plats.

Vilka tränade inte? Erik Johansson, Fredrik Ulvestad och Jonathan Augustinsson som alla dras med skadebesvär. Dessa tre körde i gymmet och kom först ut till träningsplanen i slutet av passet där de tittade på från sidan.

Vad innehöll träningen? Mycket matchspel, först smålagsspel och sedan över stor plan. Intensivt och mycket kamp. Underhållande att titta på – inte minst om man jämför med den fys som laget också körde en halvtimme in i träningen samt efter avslutat pass.

Stack någon ut? På löptesten där det sprangs 10 och 20 meter var det Edward Chilufya och Nicklas Bärkroth som var snabbast. Rent outfitmässigt körde Tommi Vaiho i såväl lågbyxor som långarmat. ”Jag är allergisk mot gräs” konstaterade keepern när jag frågade. Precis som inför cupfinalen när försommarvärven var maxad i början av maj lirade Jonathan Ring även nu i långbyxor.

Badji? Han krigade på bra på träningen och fick en del beröm av tränaren Kim Bergstrand. Inte många dagar kvar nu av januarifönstret.

Bosse Andersson på plats? Nej, liksom förra årets träningstäger i Sydafrika håller sig sportchefen även nu på hemmaplan. Namn som Astrit Ajdarevic och Magnus Eriksson ska väl jobbas in!

Citatet? ”Det är ingen som fattar vad jag säger, så jag måste det”, Fredrik Ulvestad på FD:s påstående att norrmannen lagt på sig en klart tydligare svensk dialekt.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/28/traningsrapport-saknas-maspalomas-ajdarevic-och-eriksson-ska-jobbas/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *