Efter rasistiska påhoppet – ”Inget nytt för mig”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Sixten Mohlin hoppade in i matchen mellan Östersund och Ranheim. Då uttalade sig kommentatorn rasistiskt om 23-åringen.
– Samtidigt är det inget nytt för mig, jag har varit med om liknande grejer förr, säger målvakten till Expressen.

Ranheim och Östersund träningsspelade igår i Trondheim. ÖFK kunde vinna matchen med 2-0 efter mål från Jerell Sellars och Ludvig Fritzson.

Men det var något annat, mycket tråkigt som överskuggade matchen.

När ÖFK-målvakten Sixten Mohlin entrade planen uttryckte sig den norska kommentatorn sig på ett mycket olämpligt vis – ”Han ser inte ut att heta Sixten Mohlin” sa han åt keepern som har rötter från Kap Verde.

Den norska tidningen Adresseavisen sände ursprungligen matchen men Mittmedia köpte sedan sändningen för att kunna visa på sina sajter.

– Jag fick höra talas om det här i morse och jag kan bara konstatera att även om det är något som sägs i stridens hetta så måste man som kommentator tänka på hur man uttrycker sig. Jag tycker inte att det här är okej. Vi köpte in den här matchen, men jag tycker ändå att jag, som högsta chef, har ett ansvar så jag har pratat med både Sixten och ÖFK och bett om ursäkt, säger Mittmedias sportchef Henning Johannesson till Expressen.

Johannesson förstår inte hur något sånt här kan inträffa år 2019.

– Det är så jävla onödigt och helt oacceptabelt. Jag kan inte förstå hur det kan vara något som man säger. Det ska inte hända 2019 att någon ska behöva få kommentarer på grund av hur man ser ut. Just kopplingen mellan ett namn och hur man ser ut har ju ingen som helst koppling. Då pratar vi 30- 40-tal när man höll på med sånt. Jag tycker bara att det är så tråkigt och ledsamt, säger han.

Mittmedia har sökt Adresseavisen med anledning av uttalandet, utan resultat.

Mohlin själv är tyvärr inte förvånad av händelsen:

– Det är så klart tråkigt. Tråkigt att såna fördomar fortfarande finns. Samtidigt är det inget nytt för mig, jag har varit med om liknande grejer förr, säger han till Expressen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/29/just-nu-efter-rasistiska-pahoppet-det-ska-inte-handa-2019/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *