FD:s krönikör: ”Kacaniklic ingen enorm värvning – men spännande”

Advertisements

Alexander Kacaniklic kommer allt närmare en flytt tillbaka till Sverige och Hammarby. I dag rapporterade Expressen att allt nu talar för en övergång. FotbollDirekts krönikör Magnus Österberg håller inte värvningen allt för högt: 
– Det är ingen enorm värvning, utan han får gå in under rubriken spännande, säger Österberg till FD. 

Alexander Kacaniklic var stekhet år 2012 sedan han lyckats slå sig in i Fulhams startelva. Med det följde en plats i det svenska landslaget. Även där gick det bra för den kvicke yttern som var rubrikernas man ett tag. Men speltiden avtog successivt och mittfältaren lånades ut tre år på raken till klubbarna Watford, Burnley och Köpenhamn, innan han 2016 skrev på för franska Nantes. Där det förra säsongen bara blev nio framträdanden i Ligue 1. Inte en gynnsam situation för en spelare som fyller 28 i år.

Nu ser också ett klubbyte ut att vara nära för den tidigare talangen. Först kom det uppgifter från danska medier i dag kring att flera klubbar ska ha anslutit sig i jakten på Kacaniklic. Men nu under kvällen slog Expressen på den stora trumman och ropade ut att en övergång i stort sätt skulle vara klar till Hammarby. Något som förvånar FD:s krönikör Magnus Österberg:

– Det förvånade mig, jag trodde att det skulle komma en hint innan han blev klar. Nu har ingenting hänt alls utan det bara small till ikväll. När han syntes på Årsta (Hammarbys träningsanläggning) så kände jag att nu händer det eller så händer det inte. Sen får jag känslan att han träffat en rad olika klubbar innan han kommit fram till detta beslutet, säger Österberg till FD.

Vad kan han tillföra Hammarby tycker du? 

– Det är ingen hemlighet att Bajen söker ett par spelare till. De har fortsatt inte ersatt Jiloan Hamad vare sig kapacitets- eller positionsmässigt. Det gör klubben inte nu heller med Kacaniklic utan han går mer in på en kant. I övrigt tycker jag att det är en duktig lirare. Dock alltid svårt att säga något om en spelare som inte spelat så mycket fotboll de senaste åren.

Vilken flik går Kacaniklic in under – är det en supervärvningen eller mer en spännande övergång?

– Det är ingen enorm värvning, utan han får gå in under rubriken spännande. jag tror knappt han själv vet vilken nivå han håller och därför blir det självklart svårt för mig också att sitta och säga något konkret.

Gör mittfältaren rätt som väljer att vända hem – svårt att komma ut sen igen? 

– Han måste spela fotboll och då är allsvenskan en bra omstart för honom. Han känner till ligan och behöver inte anpassa sig nämnvärt. Sen som du säger dödar det här troligtvis chanserna till en flytt ut igen. Han förblir nog allsvenskan trogen efter det här.

Trodde du mer på Kacaniklic när han kom fram i Fulham och fick debutera i landslaget? 

– Ja det trodde jag, han var riktigt på gång där ett tag. Att han skulle bli A-landslagsman över en längre tid tog jag för givet när lyckades slå sig in i Fulham. Det inte så många som klarar av att ta en plats i ett Premier League-lag, så då tänkte jag bara amen wow nu händer det.

PEDER VENSETH

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/29/fds-kronikor-kacaniklic-ingen-enorm-varvning-men-spannande/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *