Stjärnans ekonomiska lyft- ”Jag hade som mål att Bajen skulle tas på allvar”

Advertisements

Hammarby och Jiloan Hamad är historia. Nu blir det sydkoreanska Incheon United. För två år framöver för det forne Bundesligaproffset. Nu berättar han om hur han tänkt och om stora pengarna.
– Jag har ändå varit i Bajen i två år och jag hade som mål att Bajen skulle tas på allvar och jag känner att det är där Hammarby befinner sig när man går i säsongen 2019, säger han till Fotbollskanalen.

Ett av allsvenskans största namn är alltså borta.
Samtidigt gör Jiloan Hamad ingen hemlighet av att han hade mycket att välja på men att det ändå blev Sydkorea.
Han hävdar för Fotbollskanalen att det in i det längsta kunde ha blivit ett annat land.

– Det fanns klubbar i Europa som visade intresse och jag fick flera konkreta bud både från Europa och klubbar i arabländerna. Men sen kom det här och för mig är Sydkorea ett bra land att bo i, det är fräscht och allting är strukturerat, säger han och fortsätter och kommer in på pengar och den betydelsen:

– Men sedan är det också det här med ekonomin också och jag har sagt det redan från början att jag måste tänka på ett liv efter fotbollen. Det här känns strategiskt rätt, jag kommer ändå hit i en yngre ålder än vad väldigt många andra gör, men samtidigt öppnar jag en marknad här och kan bli kvar här ett par år och behöver inte oroa mig för ett liv efter karriären.

Han uppger att förhandlingarna skedde under cirka tio dagars tid och nu inledningsvis så väntar ett träningsläger i Thailand med nya klubben.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/29/just-nu-jag-hade-som-mal-att-bajen-skulle-ta-pa-allvar/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *