TRÄNINGSRAPPORT: Obasis stjärnglans och pluspoäng till Gravius

Advertisements

DUBAI. På tisdagseftermiddagen genomförde AIK sitt första träningspass på Nad Al Sheba Sports Complex i Dubai. FD:s utsände Lennart Sandahl har listat sina intryck från premiärpasset.

Vädret?
Jo, tack. Jag tror varken spelare, ledare eller vi på sidlinjen klagade. Runt 24-25 grader och disigt vilket nog gjorde att spelarna inte behövde svetta ihjäl sig dag ett. Skönt med tanke på den långa flygresan man hade i benen och en kanske inte optimal natts sömn.

Medial uppmärksamhet?
Undertecknad samt Fotboll Sthlm. Även AIK:s Sportlib-crew är på plats med kameran i högsta hugg. Vi räknar dock med att kollegorna på Aftonbladet, Expressen och Fotbollskanalen ansluter senare under veckan. 

Vilka tränade inte?
Av spelarna på plats så var det bara Robert Lundström, som rehabar sitt opererade knä, som inte var med hela vägen. Lundströms återhämtning går dock åt rätt håll och han är utan problem med i passningsövningar och dylikt. Som tidigare berättat är Alexander Milosevic (kontraktslös) inte med i Dubai och inte heller Jesper Nyholm som stannat hemma.

Vad innehöll träningen?
Det var en träning modell lugnare. En uppvärming/aktivering, lite sprints, kvadrater och en avslutande keepball-övning 7 vs 7 med jokrar i mitten och på utsidorna.

Stack någon ut?
Det var som sagt kanske ingen träning där det var lätt att bevisa för Norling varför man ska starta i år. Men jag tycker att Christos Gravius, tillbaka från utlåning, visade upp ett bestämt passningsspel och var bolltrygg på små ytor. Pluspoäng!

Hur såg nyförvärven ut?
Flera av AIK:s yngre- och medbjudna juniorspelare sneglade storögt mot Chinedu Obasis håll. Men det var främst när han ensam lekte med boll eller trixade tillsammans med lagkamrater. En viss stjärnglans har Obasi helt klart. Den norske mittbacken Daniel Granli såg jag knappt röra bollen, men återigen det var ett väldigt lugnt pass utan tvåmålsspel.

Finländaren Saku Ylätupa, senast i Ajax, blev klar för AIK under kvällen men det verkar inte som han ansluter till lägret förrän (tidigast) i helgen.

Provspelaren?
Cletus Nombil. Den 18-årige mittfältaren är en reslig central spelare men som verkar ha rätt bra koll på kroppen och det korta passningsspelet. Spontant intressant spelartyp, men även här går det inte att säga så mycket efter bara en lätt träning.

Något övrigt?
Värt att nämna är att varken sportchef Björn Wesström eller assisterande sportchef Henrik Jurelius är här ännu. Med tanke på att Granli och Ylätupa landats så förstår man ju varför. Frågan är om det ska värvas ännu en spelare inom kort eller om den sportsliga ledningen känner sig nöjda med det man har nu?

Jag tror inte den sista värvningen är gjord.

Planen imorgon?
Först och främst så kommer en intervju med Chinedu Obasi ut runt 10-rycket. Annars är jag på plats på NAS Sports Complex redan 07:30 svensk tid. Då är klockan 10:30 här och AIK ska gå ut och göra sitt andra träningspass, som kommer vara mer tempofyllt än det var i dag.

***

Slutligen, lite bilder och annat från dagen

Rikard Norling verkade nöjd och belåten med att få samla laget i Dubai än en gång.

Silva, Obasi, Rashidi och Goitom verkar komma bra överens.

Provspelaren Cletus Nombil vandrar av för att dricka

En del krångel med opumpade cykeldäck och lagkamrater som ”lånade” andras cyklar. Till slut kom alla AIK:are iväg tillbaka till hotellet.

I byggnaden till höger byter AIK om inför träningarna på planen tvärs över vägen.

Och Kenny Stamatopoulos kan än! Här segrande i ”fotbollspingis”-match mot Rashidi.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/29/traningsrapport-obasis-stjarnglans-och-pluspoang-till-gravius/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *