JUST NU – FD VIDEO: Ännu en afrikansk Dif-succé kan vara på gång

Advertisements

MASPALOMAS. Inte en enda allsvensk start i fjol, men nu glänser Edward Chilufya på Djurgårdens träningsläger i södra delarna av Gran Canaria. Tränaren Kim Bergstrand tror att kvicksilvret från Zambia kan vara en man för startelvan i år.
 – Han har alla förutsättningar för det, säger Bergstrand till FotbollDirekt.se.

[embedded content]

Född 1999 är han, Edward Chilufya. Inget genombrott i allsvenskan i fjol. Blott åtta starter och inget inhopp – men 2019 kan vara året då zambiern gör sig ett namn på den högsta fotbollsscenen i Sverige.

Under Djurgårdens onsdagsträning i värmen på Gran Canaria var det just 19-åringen som stack ut mest med sin enorma speed och tekniska färdigheter med bollen.

En som också imponeras av yttern är tränaren Kim Bergstrand, som i en videointervju med FotbollDirekt konstaterar att Chilufya kan vara ett namn för Djurgårdens startelva redan i år.

I övrigt ger Bergstrand sin bild av lägret så här långt och snackar upp torsdagens drabbning mot norska Kristiansund. Se hela samtalet i spelaren ovan!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/30/just-nu-fd-video-annu-en-afrikansk-dif-succe-pa-gang-talang-imponerar-stort/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *