JUST NU – PÅ FD: Öser beröm över flyktande Dif-stjärnan – ”Han är unik”

Advertisements

MASPALOMAS. Elliot Käck är tillbaka i Djurgården och återser flera gamla goda vänner, men ett kärt ansikte saknas: Kerim Mrabti. Med stjärnan i Birmingham ser Käck ett stort hål att fylla.
– Han är en unik då han behärskar nummer 10-rollen bäst i hela allsvenskan. Oersättlig, utbrister vänsterbacken för FotbollDirekt.se.

FD FRÅN GRAN CANARIA – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Efter tre år i Djurgården 2015-2017 – där han var helt ordinarie de två sista säsongerna – valde Elliot Käck att flytta till storsatsande Start förra vintern.

Det visade sig dock bli ett stort antiklimax. Efter att ha lämnat Djurgården som skulle spela i Europa hamnade Käck i ett lag som inte alls fick det att stämma. Medan Dif vann Svenska cupen åkte Start ur norska högstaligan och redan nu är 29-åringen tillbaka i den blårandiga tröjan igen.

– Som du säger var det ett antiklimax, men det var svårt att räkna ut innan hur det skulle bli i Norge. De hade ju satsat så mycket pengar och värvat så många spelare. Dessutom var Mark Dempsey tränare och sportchefen hade meriter från Monaco. Vi hade inte räknat med att åka ur. Visst, första året kunde bli tufft, absolut – men åka ur… nej, det var väldigt jobbigt, säger Käck till FotbollDirekt.se.

Ångrar du flytten?

– Nej, jag ångrar det inte överhuvudtaget. Det här har gjort mig till en bättre människa och jag har lärt mig mycket om dels mig själv och också att uppskatta vissa saker ännu mer.

Djurgården hade även de stundtals ett tungt 2018. Efter att ha åkt ur Europa League-kvalet i början av augusti orkade de inte resa sig igen och slutade till sist på en sjundeplats i allsvenskan. Inte acceptabelt, anser Käck.

– Jag följde Djurgården väldigt tätt så klart och de började riktigt bra på våren med cupguldet och allt. De såg starka ut, men sedan gick luften ur och det är lätt hänt när man inte hugger på toppen. Men att sluta sjua är inte godkänt.

Nu är du tillbaka i Djurgården. Känns det som samma gamla vanliga eller något nytt?

– Både och, men mest samma gamla vanliga. Mina tajtaste vänner från tiden här är ju kvar i Jacob Une Larsson och Jesper Karlström bland annat. Sedan är ju tränarna (Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf) bekanta då jag ju hade båda i Sirius. Så ja, det här känns som hemma.

En nära vän till Elliot Käck är dock borta: Kerim Mrabti. Duon spelade ihop i just Sirius och kom samtidigt till Djurgården. Efter mängder med spekulationer blev det nyligen klart att den 24-åriga stjärnan flyttar till Birmingham som Bosman och Käck gör ingen hemlighet i att det är ett tungt tapp för Stockholmsklubben.

– Synd med Kerim så klart. Han är en fantastisk spelare och unik på det sättet då han behärskar nummer 10-rollen kanske bäst i hela allsvenskan. Nu vet jag inte vilket spelsystem vi ska köra i år, men i nummer 10-rollen är Kerim oersättlig! Han är så flytande och kan dyka upp lite överallt. Dessutom är han jävligt slipad i försvarsspelet.

Djurgården har sedan Käcks tid i Djurgården tappat andra stora namn som Andreas Isaksson, Felix Beijmo, Jonas Olsson, Kim Källström och Magnus Eriksson. Bortsett från Erik Johansson har spelare i samma stjärnglans inte värvats in, men ändå ser Käck ljust på det kommande året.

– Det är så jäkla tidigt att jämföra med 2017 nu. Det året var det flera spelare som värvades in bara några dagar innan den allsvenska premiären så man ska passa sig för att uttala sig redan nu, men den grund vi har nu är den bästa jag varit med om i Djurgården – i det här tidiga stadiet alltså.

När Käck var i Djurgården senast var han tydligt förstaval som vänsterback och där Jonathan Augustinsson snällt fick agera backup. Med Käck borta i fjol tog dock Augustinsson chansen och var så pass bra att han kom på landslagets januariturné. Hur Käck ser på utmaningen att ta tillbaka platsen i startelvan?

– ”Jonis” är en väldigt bra spelare och en tuff konkurrent, men vi har ju en grym konkurrens på många platser i laget och jag tror inte direkt att tränarna satt en startelva redan nu. Det är som vanligt, man får visa att man ska spela!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/30/just-nu-pa-fd-oser-berom-flyktande-dif-stjarnan-han-ar-unik/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *