TRÄNINGSRAPPORT: Försvarsklippan skadad, Obasi-mål och Ylätupa som ”pocket”

Advertisements

DUBAI. Onsdag morgon genomförde AIK sitt andra träningspass i Dubai. FD var på plats genom reportern Lennart Sandahl. Här är hans iaktagelser från en träning som innehöll en skadad mittback, en första, förstaelva, mål från Obasi och lite annat smått och gott. 

FD FRÅN DUBAI – MED UTSÄNDE LENNART SANDAHL

Vädret?
Hett! Säkert närmare 30 grader i solen. Spelarna behövde en och annan vätskepaus kan man säga. Dessutom behövdes planen extravattnas ett par gånger under träningens gång.

Medial uppmärksamhet?
Fortsatt undertecknad, Oskar Månsson från Fotboll Sthlm och AIK:s egna kanal Sportlib.

Vilka tränade inte? 
I går var det bara Robert Lundström (gnuggar på bra på sidan med egna bollövningar men är inte redo att gå in i övningar med kontakt) som saknades i full träning. I dag fick Lundström sällskap av nyss fyllda 33-åringen Per Karlsson. Han har strul med sin vänstra vadmuskel och fick nöja sig med träningscykeln på sidan om. Verkar dock inte vara något allvarligt. Videointervju med Karlsson kommer upp på sajten senare i dag.

Vad innehöll träningen?
Sedvanlig aktivering/uppvärmning. Senare delades gruppen in på varsin planhalva med försvarsspelare på ena sidan och anfallsspelare på andra. Försvarsgruppen tränade mycket på förflyttningar i backlinjen och samarbete på höjdbollar in i straffområdet. Anfallarna och de offensiva mittfältarna tränade mer på kombinationer på motståndarens planhalva. Från mittfält och upp till instick i straffområdet.

Sista 30-40 minuterna spelades det elva mot elva. En tydlig förstaelva mot resten. Så här ställde Norling upp från början:

Linnér – Granli, Ekstrand, Jansson – Sundgren, Larsson, Adu, Silva, Rashidi – Goitom, Elyounoussi.

Ett par byten gjordes efterhand och matchens enda mål (om jag inte missade något) gjordes av en viss Chinedu Obasi som gled igenom a-lagets försvarslinje, rundade Oscar Linnér och säkert rullade in bollen i mål.

Stack någon ut?
Jag tycker att Stefan Silva hade några fina aktioner när han fick bollen i fart och kunde hota motståndarnas backlinje. Även Joel Ekstrand ser fit for fight ut och hyggligt rapp i steget. Annars stabilt på många håll i ett matchspel som innehöll få målchanser.

Hur såg nyförvärven ut?
Obasi visade målsinne direkt och högg i djupled ett par gånger. Han är duktig på att skapa situationer på egen hand. Mittbacken Daniel Granli hann visa upp ett vårdat passningsspel från sin ”Milosevic-roll” i backlinjen.  Nye finländaren Saku Ylätupa väntas ansluta till Dubai först i helgen. Provspelaren Cletus Nombil gör absolut inte bort sig på den här nivån än så länge. Samtidigt glänser han inte heller. Men, killen är bara 18 år. Intressant att följa honom resten av lägret.

Något övrigt?
Intrycket här nerifrån är att AIK kommer satsa på att skola in Saku Ylätupa i ”pocketrollen” på mittfältet där han i offensiven ska kunna utnyttja sin speed för att få bollen rättvänd och utmana mot backlinjen.

Planen imorgon?
Samma upplägg som i dag med träning klockan 10:30 lokal tid, 07:30 svensk tid. Då ska belastningen bli ännu högre med smålagsspel om jag förstått saken rätt.

***

Slutligen, lite bilder! 

Rasmus Lindkvist poserar efter en intervju med FD. Den läser ni på sajten imorgon förmiddag.

Fystränaren Johan Svensson rattar in rätt inställningar på träningscykeln för skadade Per Karlsson.

Efter träningen svalkade spelarna sig antingen i skuggan eller i ett badkar med iskallt vatten. Fruktstund på det.

Tarik Elyounoussi ger tummen upp till isbadet direkt efter träningen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/30/traningsrapport-forsvarsklippan-skadad-obasi-mal-och-ylatupa-som-pocket/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *