FEM SNABBA: ”MFF-hjälten ovetandes – imponerades stort av djurgårdaren”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

MASPALOMAS. Djurgården lyckades inte få hål på Kristiansund. Norrmännen vann med 1-0 på Estadio Municipal de Maspalomas. FD:s utsände reporter Casper Nordqvist ger nedan sin syn på matchen. 

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER DJURGÅRDEN – KRISTIANSUND 0-1

Din bild av första halvlek?

– Djurgården tryckte på och skapade två hundraprocentiga lägen som det borde ha varit mål på. Först när Kevin Walker ren i straffområdet sköt över efter inspel från Edward Chilufya och sedan när Marcus Danielson nickade utanför från bara några meters håll. I stället orättvist 1-0 till norrmännen kort före pausvilan. Vackert nickmål, men fullträffen kom som en blixt från klar himmel.

Din bild av andra halvlek?

– Oj vilket sömnpiller! Bortsett från inbytte Aliou Badjis friläge och Haris Radetinacs skott i slutet var det inte mycket att skriva hem om. Nej, det sprudlade inte direkt i Maspalomas sista 45 minuterna.

Vilka stack ut i Djurgården?

– Edward Chilufya! Precis som på gårdagens träning var det nu återigen den blixtsnabbe yttern som utmärkte sig mest i Djurgården. Vilken speed, vilken finurlighet. Den tidigare MFF-spelaren Andreas Yngvesson här på semester och frågade mig på läktaren om just Chilufya. Helt ovetandes vem det var imponerades den gamla guldhjälten riktigt mycket av 19-åringen.

Nyförvärven?

– Aslak Fonn Witry spelade bara 45 minuter, men var väldigt frejdig på sin högerkant. Elliot Käck stabil på vänsterbacksplatsen och på topp visade Mohamed Buya Turay sin klass – vilket vi ju alla som följt allsvenskan senaste två åren redan vet… August Bergmark Wiberg hann under sitt inhopp inte visa så mycket. Nya keepern PK Bråtveit (spelade bara första halvlek) var chanslös på målet och hade annars en lugn dag på jobbet.

I övrigt, vad vill du tillägga från matchen på Estadio Municipal de Maspalomas?

– Alla var redan varnade om att planen inte skulle hålla någon vidare kvalitet. Den såg heller inte bra ut – och var inte det… Man såg att spelarna hade svårt att bemästra de ständigt studsande bollarna och det var snarare Vångavallen-klass på mattan än någonting annat.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/31/fem-snabba-mff-hjalten-helt-ovetandes-imponerades-stort-av-djurgardaren/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *