JUST NU: ÖFK ersätter Widgren – ”Imponerande CV rakt igenom”

Advertisements

Östersund har i dag gjort klart med en ny vänsterback. Belgaren Marco Weymans ansluter till klubben.
– Han har varit i stora klubbar, är atletisk, snabb och teknisk, säger David Webb, teknisk direktör i ÖFK till klubbens hemsida.

När Dennis Widgren lämnade Östersund vid årsskiftet stod det klart att en plats behövde fyllas. Klubben plockade nyligen in mittbacken Thomas Isherwood till backbesättningen men vänsterbackspositionen ekade fortsatt tom. Men nu har klubben alltså gjort klart med den 21-årige belgaren Marco Weymans.

Försvararen har ett digert CV – PSV Eindhoven i Holland, redan som 15-åring startade han sin karriär i PSV:s ungdomslag. Han flyttades sedan upp till PSV:s U17- och U19-lag innan han värvades till Cardiff för spel i klubbens U23-lag.

Men sejouren i Cardiff blev kort och han skeppades vidare till andraligan i Belgien för spel i AFC Tubize.

David Webb, teknisk direktör i ÖFK:

– Han har varit i stora klubbar, är atletisk, snabb och teknisk. Han passar den typen av spelare som vi letat efter. Vi har tittat på honom i två månader och tittat på fler matcher med honom. Vi gillar hans karaktär, pratat med spelare som spelat tillsammans med honom, säger Webb till klubbens hemsida.

Weymans har redan nu anslutit till ÖFK:s träningsläger på Marbella.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/31/just-nu-ofk-ersatter-widgren-tillhort-stora-klubbar/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *