Östersundsstjärnan avslöjar målsättning för FD – ”Det är sopor för oss”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Tom Pettersson gjordes i somras aktuell för IFK Göteborg men valde att stanna. Lagkaptenen här för FotbollDirekt från Marbella, dit man anlände under gårdagen. Om Blåvitt, om ett Östersund som bygger för toppstrid igen, om Daniel Kindberg och mister Charlie Colkett som han precis sett live för första gången.

I januari förra året så var han aktuell för en rysk klubb – men blev kvar i Sverige. I juli berättade så GT om kontakter med Blåvitt och dåvarande sportchefen Mats Gren men även den gången valde han att bli kvar i Jämtland.
Hans betydelse har hyllats av så väl Graham Potter som Daniel Kindberg.
När uppgifterna om Blåvitt kom ut i somras så reagerade klubbens starke man Daniel Kindberg med, ”Aldrig”.

Fjolåret stämde annars aldrig riktigt för Östersund.
Man var aldrig riktigt nära samma höjder som under det fantastiska Europa-året.
Nu får man leva med tunga tvivel mot sig inför kommande säsong. Inte minst genom tunga spelarförluster och en mycket svår situation för nämnde Kindberg som är indragen i rättslig process, åtalad för grovt bokföringsbrott.

I går anlände så ÖFK till Marbella för vinterns andra utlandsläger men oavsett om glansen falnat så landar man med lika stora målsättningar som någon gång tidigare. Lagkapten Tom Pettersson hävdar, snart sagt, att Ian Burchnall har vad Graham Potter hade.

LÄS: ÖSTERSUND OM TUFFA BESLUTET – LÅS OCH BOM – DÄRFÖR! 

– Det ser väldigt spännande ut. Det har varit ett måste att komma i väg igen. Kylan i Östersund, närmast pustar han för FotbollDirekt.se.
– I Östersund finns egentligen inga alternativ när det är så kallt som nu, mer än en mindre inomhusplan och det är inte tillräckligt. Men det här är bra. Cypern är bra, det här är bra med Marbella. Hur känslan är? Ja, men för tusan. Ian är jävligt bra, säger han om den Leicesterfödde 35-åringen och fortsätter:
– Han påminner så mycket om Graham. Vi har ju velat hitta någon som är lik och det har vi verkligen fått. Det är uppenbart att han är en skicklig tränare och vi jobbar på samma vis som tidigare. Stor trygghet och, ja, kreativiteten är som den var med Graham, betonar han och kommer in på så många som lämnat den scen man stod på när succén var som störst:

– Sedan är det klart att vissa namn som vi har förlorat är oersättliga men samtidigt har vi fått namn som känns bra direkt. Ja, men i dag har jag sett Charlie Colkett för första gången på allvar. Okej, bara en träning men man ser ju direkt ändå kvaliteter. Och Isherwood och Francis (Jno-Baptiste). Man ska förstå att vi har mycket nytt och spännande. Det är uppenbart att ledningen vet exakt vilka typer vi ska ha, ja, sådant ger trygghet. David Webb har järnkoll, speciellt på England. Och tittar man på våra träningar så finns grundkvaliteterna lika mycket som när vi var som bäst. Sedan måste det få ta lite tid men sättet vi jobbat på är detsamma. Vinnarinstinkten kan jag lova är lika stark som någonsin.
– Kommer man hit så får man direkt klart för sig vad det handlar om.

Vinnarinstinkten…vad säger den? Vågar du prata om målsättningar? Är det topp-6 som gäller för 2019?
– Neej…det är bara att slänga i soporna. Men jag är allvarlig. Topp-6, vad är det?…för den här klubben är det inte det och det är det som gör det så speciellt här. Att vi vågar prata om det. Det är bara löjligt att inte göra det. Vi siktar på att vinna. Vi ska vara med i toppen. Det är vad allt handlar om här. Jag vill inte göra någon i klubben besviken, ingen annan heller. Så det går inte att tänka på något annat vis, säger han och hamrar till:
– Nu är det bara jävla hårt arbete som gäller.

FotbollDirekt anländer en bit in på nästa vecka till Marbella för att genom utsände Patrick Ekwall bevaka Malmö FF men även Östersund – som dock kommer att sätta upp stängda träningar.
Frågan är om avgångne ordföranden Daniel Kindberg dyker upp? Östersundsstjärnan skruvar inte på sig inför betydelsen han haft – och fortsatt har för ÖFK:
– Han kom till klubben när den låg i division II. Man hade aldrig varit där man är i dag utan honom. Inte en chans. Hans arbete är otroligt och betyder otroligt mycket för alla i klubben, anser Pettersson och avslutar med några ord om sig själv:
– Mina personliga mål för 2019…men jag vet inte riktigt. Jag är lagkapten och vill ställa stora krav. Jag försöker att inte titta för långt fram, när jag gjort det genom åren så har det inte hjälpt ett skit. Jag vill bara vara i nuet.

Var det någonsin nära med IFK Göteborg ?

– Jag vet inte…jag har ingen anledning att kommentera det. Men jag känner det smickrande. Jag menar att jag trivs fantastiskt i Östersund men jag hoppas också att det ska gå bra för Blåvitt. Jag känner fortfarande många i klubben.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/01/31/ostersundsstjarnan-avslojar-malsattning-fd-det-ar-sopor-oss/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *