BLOGG MASPALOMAS: ”Häftigt hur alla i Dif är så eniga – explosion att vänta”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

MASPALOMAS. FotbollDirekts Casper Nordqvist har följt Djurgården på plats på Gran Canaria sedan i måndags och imponerats stort av Edward Chilufya. I sin senaste blogg berättar han om uppbackningen från flera spelare gällande lovorden kring det 19-åriga kvicksilvret.
– Det är häftigt hur alla i Dif är så eniga. Erik Johansson och Marcus Danielson båda lyriska som tror att vi har en explosion att vänta här, utbrister Nordqvist. 

FD FRÅN GRAN CANARIA – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Han gjorde inte mycket väsen av sig i fjol, Edward Chilufya. Åtta inhopp och ingen start. Få har nog väntat sig att den vindsnabbe zambiern nu ska vara att namn för startelvan i Djurgården – detta eftersom det KRYLLAR av yttrar i laget.

Efter att ha följt Blåränderna på plats här i Maspalomas sedan i måndags kan jag dock konstatera att 19-åringen ser mest spännande ut av alla. Bäst på träningen i onsdags, bäst mot Kristiansund i går (även om han bara spelade första halvlek).

Chilufya sitter inne på en enorm speed och som Marcus Danielson konstaterade för mig efter matchen passar zambiern perfekt in i Kim Bergstrands och Thomas Lagerlöfs 4-3-3-system. Danielson, i går kapten för övrigt, sa också att det bara är en tidsfråga innan Chilufya exploderar i allsvenskan och det är häftigt hur alla i Djurgården är så eniga kring Chilufya. Flera som jag pratat med är lyriska kring honom, en annan var Erik Johansson i går som direkt efter 0-1-förlusten mot Kristiansund öste beröm över ”Chili” – så också under vårt LÅNGA samtal som kommer publiceras i dagarna på FD.

Som det ser ut är frågan om inte Chilufya kommer norpa en plats i startelvan när Svenska cupen drar igång. Platsen ute till vänster i anfallet känns just nu hans.

Att Djurgården förlorade mot norrmännen i går ska man inte dra för stora växlar av. Gräsmattan på vackert belägna Estadio Municipal de Maspalomas var som väntat usel. Planen var på förhand en snackis och som Danielson uttryckte det hade tränaren Kim Bergstrand sågat den fullständigt dagen före matchen.

Det var lite gropigt här och där och man såg att spelarna hade det jobbigt att bemästra de ständigt studsande bollarna. Jag var ute och kände på mattan efteråt och nej, den var inte bra. Kändes lite som kastplan på Enskede IP, gräset som man skickas iväg till när samtliga konstgräsplaner blir uppbokade av träningar. Ni som vet, ni vet…

Detta var för övrigt Djurgårdens första match för detta året – och dessutom första matchen med nya tränarparet Bergstrand och Lagerlöf. Kristiansund längre fram i sin försäsongsträning och ändå var det Djurgården som var det klart bättre laget första halvlek. Både Kevin Walker och Marcus Danielson borde gjort varsin balja men då de i stället bommade hela målet från bara meters håll. Svagt! Att Kristianstund i stället nickade in 1-0 kort före pausvilan var lite av ett rån, som en blixt från klar himmel verkligen.

Den andra halvleken var sedan ett enda stort sömnpiller. Aliou Badji byttes in och missade ett friläge, Haris Radetinac (även han inhoppare) hade ett skott alldeles i slutskedet som var farligt – men annars var det inte mycket att skriva hem om sista 45 minuterna.

Djurgården är kvar här på Gran Canaria tills på tisdag, men jag gör sista arbetsdagen i Maspalomas i dag innan det i morgon flygs vidare till Algarve där så väl Blåvitt som IFK Norrköping landar under morgondagen!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/01/blogg-maspalomas-haftigt-hur-alla-dif-ar-sa-eniga-explosion-att-vanta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *