JUST NU – KLART: Chocken Jonas Olsson går till Championship-klubb

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Jonas Olsson lämnade Djurgården efter förra säsongen.
Nu återvänder mittbacken till England, där han skrivit på för Wigan för resten av säsongen.
– Jag har saknat Storbritannien mycket och har på ett sätt alltid känt mig mer brittisk än svensk, säger spelaren till klubbens hemsida.

Många trodde nog att det sista ordet var sagt kring Jonas Olsson. Efter den gångna säsongen lyckades inte mittbacken komma överens om något nytt avtal med hans dåvarande klubb Djurgården.

Med allra största säkerhet gjorde jag min sista fotbollsmatch mot Sirius här hemma, sa Olsson till Djurgårdens hemsida efter den allsvenska avslutningen i november.

Nu visar det sig att det var felaktigt. Mittbacken väljer att återvända till England, men inte till West Bromwich som han spelade för i över tio år utan till Wigan. Kontraktet sträcker sig över resten av säsongen.

– Jag är väldigt glad över att vara här, det har varit några hektiska timmar efter att jag anlände från Stockholm i går, säger Jonas Olsson till klubbens hemsida.

– Jag har saknat Storbritannien mycket och har på ett sätt alltid känt mig mer brittisk än svensk. Det blev några bra år där hemma men jag är glad över att vara tillbaka. Jag njuter fortfarande av att spela fotboll, känner mig i bra form och är redo, fortsätter han.

Wigan som för några år sedan vann en historisk titel när de lyckades besegra Manchester City i FA-cupfinalen 2013. Samma säsong åkte dock föreningen oturligt ner till The Championship och har spelat där sedan dess. Klubben ligger för närvarande på en tjugonde plats i tabellen.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/01/just-nu-klart-chocken-jonas-olsson-gar-till-wigan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *