JUST NU – FD med Bajen i Belek: ”Krävs mycket av många nu, step up”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

FotbollDirekts utlandsbevakning av allsvenska försäsongen växer denna helg. Då landar vi även i Portugal och bevakning av både IFK Göteborg och Norrköping – samt Hammarby i turkiska Belek. Här FD:s Anton Zetterman som rest till turkiska Belek – om förväntningar på Bajen som startade tungt i Portugal i fjol.

Hammarbys fjolår blev ju någonting som tvingade de flesta experter att dra ett stort streck över sina förhandstips.
Stefan Billborn, Jesper Jansson och kompani gjorde en säsong som gjorde Bajen till en maktfaktor igen i den allsvenska fotbollen.
Nu hade man topp-3 från början till slut.
Nåja, från början till en elfte timme innan Malmö smet förbi i den sista omgången.

Men oavsett så är det nog få som har invändningar mot att stockholmarna var fjolårets allsvenska framgångssaga. Till det ska läggas storvulna hyllningarna till Kennedy som inte liknar någonting annat, på det viset, som den allsvenska fotbollen fått vara med om. Vilken enorm uppmärksamhet som skapades kring stjärnans sista år.

Sedan dess har en hel del hänt.
Vintern har inte varit riktigt snäll så här långt och flera tunga namn har försvunnit. Hamad är en, Paulsen en annan och så brasilianske Borges. Och så undrar nog många över livet efter den där Kennedy?! Lägg där till Jules Barny som är borta. Där står vi och utan än så länge något större nytt på ett podie och uppmärksammad PK.

Nu är FotbollDirekt på plats nere i Portugal genom Anton Zetterman och Peder Venseth. Här Anton om sina förväntningar på ett Hammarby som alltså i fjol vid samma tidpunkt inte imponerade nere i Portugal.

Vad har du för förväntningar på lägret?

– Att få följa ett Hammarby som nog kommer skruva på en del grejer i sitt spel gentemot förra året och det ska bli kul att se. Lägren kommer så tätt inpå tävlingssäsongen numera, det är bara någon dryg vecka kvar till cuppremiären när Hammarby kommer hem från lägret. Cupen är också extra viktig för dem i år. Så det är mer ”skarpt läge” med utlandsläger nuförtiden än förr om åren.

Är det någon spelare som ska bli lite extra kul att följa?

– Nyförvärven, spännande allihopa. Men Odilon och Boianic sticker ut lite extra. Med tanke på vilka spelare som lämnat så måste några, krävs det – av de nya steppa upp om man ska göra en lika fin säsong som i fjol.

Hur viktigt är det att visa upp en gryende form på ett försäsongsläger?

– Min erfarenhet är att man ofta jobbar med taktiska moment och på sin spelidé under lägren, och om det kan räknas som form att man har med alla spelare på båten där, då är det såklart viktigt. Ju tidigare detaljer sitter desto bättre givetvis. Nu har de ju hållit på ett tag redan så fysiskt bör alla vara en bra bit på väg redan.

Vad har du att säga om Bajens motstånd under lägret S:t Pölten och Pohang Steelers?

– Utan att ha någon järnkoll på de här lagen så vågar man nog slå fast att det inte blir några ”träna på att göra mål framåt-matcher” för Bajen. Österrikes liga är bättre än vad många tror, och det här laget ligger alltså trea där. Det är namn som klingar till, St Pölten och Shonan Bellmare, riktigt bra namn! Tror många allsvenska lag bokar sådana här motståndare för att få något annat än det gängse – det blir en hel del svenskt och skandinaviskt på försäsongen redan som det är.

Till sist hur känns det själv att åka iväg – trevligt med lite sol och bad?

– Molnigt och 15 plusgrader där just nu, det är alldeles för ogynnsamma omständigheter enligt min mening. Men det vete fasen om jag hade hunnit med så mycket sådant ändå, brukar vara ner i gruvan och köra som gäller när man är på träningsläger. Det är fint nere i gruvan också!

PEDER VENSETH

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/02/just-nu-fd-med-bajen-nere-belek-kravs-mycket-av-manga-nu-step/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *