JUST NU – FD med Blåvitt i Lagos: ”Men en bättre affär än vad många tror”

Advertisements

FotbollDirekts utlandsbevakning av allsvenska försäsongen växer denna helg. Då landar vi även i Portugal och bevakning av både IFK Göteborg och Norrköping – samt Hammarby i turkiska Belek. Här FD:s Casper Nordqvist som rest till Portugal om förväntningar på Blåvitt.

Så här ser FotbollDirekts utsände på IFK Göteborgs förberedelser nere i portugisiska Lagos. Det är ett Blåvitt med svår press riktad mot sig som nu ska ta de första stegen med en tränare i Poya Asbaghi som rimligen inte kommer ha just något manöverutrymme alls om det på nytt börjar tungt.
Här funderar Casper Nordqvist kring vad han som mest just nu tänker på när han tänker Blåvitt.

Vad har du för förväntningar på lägret?

Har Blåvitt kommit någon vart sedan det trötta fjolåret? Kommer jag se tendenser till ett nytt, spännande lag? Det är man ju nyfiken på! IFK behövs i allsvenska toppen men att det är ovisst och ett svårt år som väntar går inte att ta miste på. Samtidigt är Jules Barny förstås intressant och grundkvaliteter mer än man riktig får cred för.

Är det någon spelare som ska bli lite extra kul att följa?

Jag är svag för Grekland – därför ska det bli intressant att se nya grekiska keepern Giannis Anestis i aktion! 50 matcher i AEK Aten är så klart mycket imponerade meriter. Kan nog visa sig vara en väldigt bra affär för Blåvitt! Bättre än vad man fått erkännande för. Onödigt negativt kring en målvakt som direkt blir en av allsvenskans mest meriterande.

Hur viktigt är det att visa upp en gryende form på ett försäsongsläger?

Äsch, formen under försäsong är inget jag anmärker på. Men det har ju ändå blivit segrar för Blåvitt i träningsmatcher. Men betydelsen av resultat så här tidigt ska man akta sig för att göra för stor sak av. Jag minns ju som exempelvis hur det såg ut inför 2003 års allsvenska när Djurgården hade en blytung försäsong (fyra raka förluster före premiären och 2-10 i målskillnad) – för att sedan slakta i allsvenskan.

Till sist hur känns det själv att åka iväg – trevligt med lite sol och bad?

Det är ju inget drömväder i Algarve vintertid. Runt 15 dagar under dagarna och kallt som fan i Atlanten, men klart man kommer slänga sig i havet ändå som det badproffs man är!

IFK GÖTEBORG ligger nere i Lagos i Portugal 2- 12 februari.

PEDER VENSETH

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/02/just-nu-fd-med-blavitt-lagos-men-en-battre-affar-vad-manga-tror/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *