JUST NU – FD med Norrköping i Algarve: ”Sätt samma press som på Norling/Rösler”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

FotbollDirekts utlandsbevakning av allsvenska försäsongen växer denna helg. Då landar vi även i Portugal och bevakning av både IFK Göteborg och Norrköping – samt Hammarby i turkiska Belek. Här FD:s Casper Nordqvist som rest till Portugal och Algarve om förväntningar på IFK Norrköping.

IFK Norrköping är regerande allsvenska runner up till AIK. Och det är östgötar som gräddat till på ett sätt som mycket väl kan göra fjolårets allsvenska tvåa till det mest spännande denna vinter. Tänk Christoffer Nyman och tänk Sead Haksabanovic. Nu har Andreas Johansson försvunnit och Kalle Holmberg kan göra det men nog ser det bra ut och det blir ett IFK som nu för första gången på många år går in som absolut favorit. För visst är det sannolikt att att man kommer att hållas lika högt som både Malmö FF och AIK när det drar i hop sig till allsvensk upptaktsträff?!

Här FD:s Casper Nordqvist som nu i en vecka framåt bevakar både IFK Norrköping och IFK Göteborg. Om förväntningarna på Jens Gustafsson som nu får snart sagt samma press på sig som så väl Uwe Rösler som Rikard Norling.
Hur kommer det att fungera?

Vad har du för förväntningar på lägret?
Skoj att följa Norrköping på plats på ett försäsongsläger för första gången. Man har tidigare betat av x antal allsvenska klubbar utomlands, men aldrig för mig ”Peking”. Jag har stora förväntningar. Jag vet ju hur IFK gjorde intryck på min kollega Magnus Österberg tidigt förra vintern och han visade sig ju vara rätt ute.

Är det någon spelare som ska bli lite extra kul att följa?
Det räcker med att titta på kvaliteter. IFK har handlat. Pengar man inte var beredd att lägga på Kristoffer Olsson för några år sedan verkar man nu ha gått in med i Sead Haksabanovic. Modigt. Hur bra är han nu efter äventyret i West Ham och Málaga? Hoppas mycket IFK blir belönade.

Hur viktigt är det att visa upp en gryende form på ett försäsongsläger?
Äsch, formen under försäsong är inget jag anmärker på. Eller ja, cupspelet ligger ju visserligen nära till hands. Säger som jag sade om IFK Göteborg – vi minns hur det såg ut som exempelvis inför 2003 års allsvenska när Djurgården hade en blytung försäsong (fyra raka förluster före premiären och 2-10 i målskillnad) – för att sedan slakta i allsvenskan.

Vad har du att säga om Pekings motstånd under lägret Farense och SV Mattersburg?
Matchningar nere i Portugal. Spännande där också. Farense sjua i den portugisiska andraligan, får se vilken nivå de håller – men de är ju mitt i säsong så kan säkert bli en bra fight. Mihlali Mayambela, utlånad från Djurgården, finns i truppen. En desto större profil i laget är 37-årige Jorge Ribeiro, som gjorde nio a-landskamper för Portugal mellan 2002 och 2008. Sköna lirare som Bruno Alves och Ricardo Vaz Te har tidigare representerat klubben. Känner att jag går igång mer på Farense än SV Mattersburg som den medelhavsdyrkare jag är… Men österrikarna ligger nia i den rätt svaga inhemska ligan.

Till sist hur känns det själv att åka iväg – trevligt med lite sol och bad?
Mest spännande blir kanske att se hur det kommer att sitta direkt? Pressen på Jens Gustafsson finns där. Intressant att se hur Jens hanterar det? För trycker på honom ska vara som näst in till Rikard Norling och Uwe Rösler. Vidare så spänd på att få se IFK:s snabba fotboll med två så tunga nya namn som man tagit – och dessutom mot ganska starkt portugisiskt motstånd. Intressant. Det är nu det börjar Norrköping. Skönt för hela försäsongen om IFK direkt lever upp till den hajpliknande grej man har på gång.

PEDER VENSETH

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/02/just-nu-fd-med-norrkoping-algarve-press-pa-jens-som-pa-norlingrosler/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *