PATRICK EKWALL punktbevakar MFF – ”I ett helt annat läge än Östersund”

Advertisements

FotbollDirekts utlandsbevakning av allsvenska försäsongen växer denna helg. Då landar vi även i Portugal och bevakning av både IFK Göteborg och Norrköping – samt Hammarby i turkiska Belek – och i början av kommande vecka Malmö i Marbella, Spanien. Här FD:s krönikör Patrick Ekwall som inom kort reser – om förväntningar på Malmö inför de stundande Europa League-mötet mot Chelsea.

FD:s försäsongsatsning fortsätter och växer nu med personal på fem olika håll runt om i Europa och när dessa veckor är över så kommer vi ha producerat en bra bit över 100 artiklar och i det krönikor, bloggar och inte minst daglig tv-produktion.
Nu väntar vi på att starta vår MFF-bevakning genom PATRICK EKWALL som kommande vecka reser ner till Marbella.

Malmö kommer från ett turbulent 2018, där klubben aldrig riktigt kom ur startblocken. Efter bara nio matcher fick Magnus Pehrsson lämna klubben – in kom Uwe Rösler.
Det skulle vända allt.
Plötsligt spelade MFF som de mästarlag de var menade att vara.
Laget klättrade stadigt i tabellen, blev en vinstmaskin och sedelpress (många Europamiljoner) och så i den sista omgången slank man förbi ett kollapsande Hammarby och Europa på nytt 2019.

Parallellt med allsvenskan genomförde ex-mästarna ett gruppspel i Europa League.
Inför sista omgången var det en seger borta mot Besiktas som krävdes för ett säkrat avancemang. 90 minuter och ett kyligt avslut från Marcus Antonsson senare var klubben vidare till en 16-delsfinal. Där är skåningarna nu om två veckor.
Mot Chelsea.

Det blev en tuff lott som laget fick syna med en av världens bästa klubbar på lottnoten. Rösler har taktiken klar inför den drabbningen – laget ska vara i mint condition när det gäller det fysiska.

Det och mycket mer kommer du kunna följa nu när FotbollDirekt är på plats nere i Spanien genom FD:s krönikör Patrick Ekwall. Här Patrick om sina förväntningar på ett Malmö som alltså ska gå upp mot Chelsea inom en snar framtid.

Vad har du för förväntningar på lägret?

– Jag tänker inte direkt på förväntningar inför den här typen av uppdrag. Jag är utsänd på ett uppdrag som handlar om att ta pulsen på Malmö FF inför deras möte med Chelsea. Det ska bli intressant, men jag förväntar mig inget specifikt.

Är det någon spelare som ska bli lite extra kul att följa?

– Inte så mycket någon enskild spelare som tränaren Uwe Rösler och hans upplägg inför Chelsea-mötet. Malmö har heller inte gjort några spektakulära inköp, så här långt.

Hur viktigt är det att visa upp en gryende form på ett försäsongsläger?

– Normalt sett är det inte särskilt viktigt, skulle jag säga. Jag har sett väldigt många lag vinna varenda träningsmatch genom åren, för att sen vara helt off när ligan drar igång. Men Malmö är ju i ett helt annat läge, som Östersund var förra året. De behöver ha form i februari och det är ju inte nödvändigt annars.

Vad har du att säga om Malmös motståndare under lägret Krasnodar och Dynamo Kiev?

– Kul med Krasnodar såklart, Kristoffer Olsson och Viktor Claesson. Och intressant kraftmöte mot Dynamo, som ju har ett högklassigt lag.

Är det viktigt att matchas mot lite tuffare motstånd med tanke på Chelsea-matchen?

– Det ser jag som en självklarhet med en så pass kort startsträcka.

Till sist hur känns det själv att åka iväg – trevligt med lite sol och bad?

– Alla uppdrag är intressanta och spännande, oavsett var de är eller vilket väder som bjuds. Jag är där för att utföra ett uppdrag och inte funderat så mycket på sol eller bad, det är aldrig prioriterat när jag åker iväg och jobbar. Lite tveksam till om vädret ens skulle tillåta det i Marbella i början på februari. Men om jag får tid över så spelar jag gärna lite Padel med min kompis Matias Concha som numera verkar som mäklare i Marbella-området.

PEDER VENSETH

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/03/malmo-fl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *