BLOGG: ”Blåvitt behöver en elak jävel, en Nikola Djurdjic”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

LAGOS. Giorgi Kharaishvili stack ut hakan för FD då han utbrast att IFK Göteborg ska sluta topp 3 i år. FD:s reporter Casper Nordqvist, på plats i Portugal, tror att georgiern får tänka om.
 – AIK, Malmö och Norrköping är mina topp 3-lag, men ska Blåvitt sluta däruppe behövs en Nikola Djurjdic-typ. En elak jävel som gör vad som helst för att vinna, konstaterar Nordqvist i ett blogginlägg.

FD FRÅN PORTUGAL – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

”Alla vet att förra året inte var vårt år, men den här säsongen ska vi komma topp 3, det är vårt mål och vi kan absolut klara det. Visst, vi har ett ungt lag, men vi kan greja det”.

Giorgi Kharaishvilis utspel till FotbollDirekt gav onekligen reaktioner. Positiva från Blåvitthåll så klart – och mer hånfulla pikar från motståndarfans.

Att IFK Göteborg ska sluta topp 3 efter att i fjol hamnat på elfteplats, hmm det känns verkligen som en brant uppförsbacke att ta sig an – inte minst med tanke på att inga supernamn värvats in.

Visst, grekiska målvakten Giannis Anestis har tunga meriter och är ett lyft jämfört med Erik Dahlin och av det jag såg första träningen här i Portugal ser så väl Amin Affane som Sargon Abraham väldigt fina ut. Lägg därtill hur laget nu under Poya Asbaghis ledning är mer sammansvetsat och att poängkungen Kharaishvili bara kommer bli ännu bättre så tror jag att IFK kommer svara för ett betydligt starkare 2019. Att däremot snacka topp 3? Nja, för mig är AIK, Malmö och Norrköping topp 3-lagen där sedan Djurgården, Hammarby och Häcken är de som lär skugga bakom.

Däremot häftigt att ändå få höra en Blåvittspelare snacka topp 3 igen, det var ett tag sedan känns det som. Junes Barny som jag surrade med i går betydligt mer försiktig i sina uttalanden om vad man ska förvänta sig av IFK i år – och det kanske är klokt att inte sticka ut hakan allt för mycket. Kharaishvili kommer ju få äta upp topp 3-utspelet ordentligt om det skulle bli en ny jobbig vårsäsong…

Något som fattas i Blåvitts trupp är erfarenhet. Som Barny konstaterade för mig är han äldst i laget ihop med Erik Dahlin – blott 29 år gammal! Tobias Hysén, Emil Salomonsson och David Boo Wiklander lämnade alla efter förra säsongen – och det är minst sagt mycket rutin som försvunnit. Sebastian Eriksson vore ju därför som en drömvärvning, och en helt realistisk sådan, för Blåvitt!

I övrigt behöver IFK en bomber i anfallet, en målgaranti som kan figurera i boxen framför lirare som Kharaishvili, Barny, Abraham och Affane. Robin Söder och Benjamin Nygren i all ära, men ska laget sluta topp 3 som Kharaishvili siktar på behövs en Nikola Djurjdic-typ i Blåvitt. En elak jävel som gör vad som helst för att vinna.

***

Det blev ingen Blåvittbevakning i dag för övrigt då jag tog bilen till Estadio Algarve för att se Norrköping besegra österrikiska Mattersburg med 4-1. Jordan Larsson med två fullträffar och coolt just att han nätade på den arenan, samma stadion som han på plats såg pappa Henrik träffa ribban i EM-kvartsfinalen mot Holland i Portugal-EM 2004.

Om IFK Göteborg fortfarande är ett osäkert kort inför säsongen känns den andra kamratföreningen i allsvenskan, IFK Norrköping, som en given guldkandidat. Tänk vilken offensiv slagkraft de har i namn som Totte Nyman, Kalle Holmberg, Sead Haksabanovic, Jordan Larsson, Simon Skrabb, Alexander Jakobsen, Simon Thern och Alexander Fransson. WOW!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/04/blogg-blavitt-behover-en-elak-javel-en-nikola-djurdjic/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *