FEM SNABBA: ”Vilken spelförståelse, vilken fart – IFK-stjärnan ett namn igen”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

LOULÉ. Mattersburg visade sig vara en munsbit för IFK Norrköping på ett soligt Estadio Algarve. ”Peking” vann med 4-1 efter två mål vardera av Jordan Larsson och Simon Skrabb. Nedan ger FD:s utsände Casper Nordqvist, på plats i Portugal, sin bild av drabbningen.

FEM SNABBA MED CASPER NORDQVIST EFTER NORRKÖPING – MATTERSBURG 4-1

Utklassning mot ett österrikiskt Bundesligalag. Starkt va?

– Ja absolut! Österrikiska högstaligan är visserligen inte jättebra och Mattersburg är ett bottenlag där, men att så här tidigt in på året göra fyra mål på ett soldränkt Estadio Algarve, ja det är onekligen imponerande!

Rättvist?

– Det tycker jag! Norrköping var bättre redan i första halvlek och det kändes lite snöpligt att kvitteringen kom precis före paus, men i andra var det verkligen inget snack om saken – då var ”Peking” numret för stort!

Jordan Larsson hade ett tungt fjolår, men nu två mål. Vad tror du om honom i år?

– Att han har så mycket mer i sig än det han visade upp i fjol. Två kliniska avslut som ledde till mål i dag och såg ut att trivas väldigt bra ihop med Sead Haksabanovic. Får Jordan bara förtroende kan det här bli något riktigt bra för Norrköping. Konkurrensen är dock mördande ska tilläggas. Ett namn som Totte Nyman med känning satt på läktaren i dag till exempel.

David Mitov Nilsson från start, första matchen sedan han vaktade målet i cupen i somras. Vem ska stå egentligen? På tal om mördande konkurrens, alltså…

– Ja här har vi lyxproblem deluxe! Guldhjälten David Mitov Nilsson från 2015 eller fjolårets bästa målvakt i allsvenskan, Isak Pettersson… Puh, snacka om att managern Jens Gustafsson har något att fundera över här. Svårt att peta Pettersson som hade ett grymt 2018, men samtidigt vet vi alla vilken enormt bra keeper Mitov Nilsson är om han får vara skadefri. Pass pass pass, jag måste se mer av denna försäsong innan jag uttalar mig. Sorry hehe…

I övrigt, vad tar du med dig från dagens drabbning på Estadio Algarve?

– Att Alexander Fransson ser ruggigt fin ut. Vilken spelförståelse, vilken fart med bollen… Fortsätter han i samma takt lär 24-åringen snart vara ett namn för det riktiga a-landslaget igen. Fortfarande häftigt att han för 2,5 år sedan i Janne Anderssons första landslagsmatch som förbundskapten startade – och det mot Holland i EM-kvalpremiären. Det säger ändå något hur mycket fotboll som finns i Franssons fötter och huvud!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/04/fem-snabba-vilken-spelforstaelse-vilken-fart-ifk-stjarnan-ett-namn-igen/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *