JUST NU – PÅ FD: Blåvittstjärnan hymlar inte – ”Vi ska komma topp 3”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

LAGOS. I fjol slutade IFK Göteborg på elfte plats i allsvenskan, men det hindrar inte Giorgi Kharaishvili från att sikta högt.
– Den här säsongen ska vi komma topp 3, vi kan absolut klara det, säger mittfältsstjärnan till FotbollDirekt.se.

FD FRÅN PORTUGAL – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST.

Det såg länge riktigt mörkt ut för IFK Göteborg i fjol, men laget slapp till sist kval och slutade i stället på en elfteplats. En säsong de blåvita spelarna, ledarna och fansen nu bara vill glömma.

En som onekligen skakat av sig 2018 är poängkungen Giorgi Kharaishvili, som i fjol svarade för nio mål och fyra assist. På plats på träningslägret i Portugal berättar 22-åringen för FotbollDirekt om de högt ställde målen som georgiern har på sitt lag.

– Alla vet att förra året inte var vårt år, men den här säsongen ska vi komma topp 3, det är vårt mål och vi kan absolut klara det. Visst, vi har ett ungt lag, men vi kan greja det, säger Kharaishvili som själv inte vill hylla sin poängstarka fjolårssäsong.

– Jag var inte bra, men jag var heller inte dålig. Det var bara okej från min sida. Nu vill jag göra fler mål, bli ännu bättre och därmed hjälpa laget.

LÄS: HOS TVÅ TIDIGARE ANTAGONISTER – BLÅVITTS NYA AFFÄR BRYR SIG INTE 

I september kom uppgifter att den holländska giganten Ajax scoutade Kharaishvili. Någon övergång blev det inte och i stället utnyttjades köpoptionen i IFK Göteborg som gör att georgiern har kontrakt med klubben till sommaren 2022. Hur mittfältaren ser på en flytt inom kort till en bättre liga?

– Jag vet inte, jag vill egentligen inte prata om det här. Men alla spelare vill ju gå till de bästa lagen, det är även mitt mål. Vi får se, konstaterar Kharaishvili som lyfter fram tränaren Poya Asbaghi.

– Han är ju lika gammal som fotbollsspelare haha, men han är smart och för mig var han viktig förra året. Han hjälpte mig mycket. Poya är bra och som lag har vi kunnat spela ihop oss nu. Alla känner varandra och det är en klar fördel för att kunna sluta topp 3 i tabellen!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/04/just-nu-pa-fd-blavittstjarnan-hymlar-inte-vi-ska-komma-topp-3/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *