JUST NU – PÅ FD: Ny målsuccé – blir det här Rodics år?: ”Jag har jobbat hårt”

Advertisements

BELEK. Vladimir Rodic var Hammarby stora sommarvärvning i fjol – godkänd höst men det blev inte riktigt den där stora succén. Men under försäsongen har Rodic glänst. Mål för tredje matchen i rad med segermålet mot St Pölten. Är det i år som Rodic motsvarar de högt ställda förväntningarna?
– Det känns bra, jag har jobbat hårt efter förra säsongen för att komma tillbaka i år och vara i bra form när vi skulle starta upp med laget, säger han till FotbollDirekt.se.

Vladimir Rodic har levererat framåt för Hammarby under försäsongen. Mål i samtliga tre träningsmatcher hittills: mot IK Frej, mot HJK och nu mål mot österrikiska St Pölten. Överhuvudtaget en pigg start av Rodic som sett rapp ut den första månaden av försäsongen – mot St Pölten fick han kröna ett bra inhopp med att sätta matchvinnande 1-0 i friläge i slutet.

Själv tror han att en hel försäsong med Bajen kommer göra honom bättre än i fjol, där han ju kom in i laget halvvägs in på säsongen.

– Ja, helt säkert. Varje dag så lär du känna dina lagkamrater bättre, du lär dig taktiken bättre. Vi har en fantastisk ledarstab runt laget som försöker göra allt för att bryta ner vårt sätt att spela för oss spelare. Så ja, det känns väldigt bra att vara med nu direkt från början. Jag är glad för det, säger Rodic till FotbollDirekt.se.

– Det känns bra, jag har jobbat hårt efter förra säsongen att komma tillbaka i år och vara i bra form när vi skulle starta upp med laget.

Rodic tackar Hammarbys tränare Stefan Billborn som han ser som en slipad taktiker:

– Alla tränare har olika kvaliteter. Stefan är, vad ska man säga, ”den tysta killen”, med det menar jag att han tar det lugnt på bänken, ser hela spelet och försöker förklara det för oss spelare. Han gör ett fantastiskt jobb med det. Vi ska bara fortsätta så här och följa honom, jag tror det kan bli bra.

Rodic mål mot St Pölten var typiskt för de mål han gjort hittills i Hammarby, och också så han vill komma till farligheter. En djupledslöpning in bakom backlinjen och efter en fin boll från Sander Svendsen kunde han vinkla in bollen i bortre hörnet.

– Ja, det är ingen hemlighet att jag är en spelare som gillar att hitta den där ytan bakom backlinjen, även om jag också gillar att ha bollen vid fötterna. Om det finns en yta och en medspelare kan lägga fram bolldn så kommer jag att försöka vara på plats där. Det är en perfekt situation för mig, vi ska fortsätta så.

Vad kan vi förvänta oss från den här upplagan av Hammarby?

– Vi ska förvänta oss mycket, för att vara ärlig. Det är fortfarande tidigt för de nya killarna, det är fortfarande en anpassningsperiod. Men de jobbar stenhårt varje dag, varje träning. Som Darijan (Bojanic) och Tim (Söderström) och de andra killarna som kommit in, de jobbar fantastiskt bra. Så det kommer bli bra.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/04/just-nu-pa-fd-ny-malsucce-blir-det-har-rodics-ar-jag-har-jobbat-hart/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *