JUST NU – PÅ FD: Östersunds race mot Bajen – taktiken kring stjärnan

Advertisements

Thomas Isherwood valde Östersund. Och han gjorde det före så väl Hammarby som IFK Göteborg. Nu är han på plats nere i Spanien och imponerar direkt. Nu kan även FotbollDirekt berätta om bitarna som avgjorde för ÖFK med talangen.
”Utvecklingsmiljön, engelska tränare och hur de lyckades övertyga ett namn som Charlie Colkett blev avgörande”, säger en källa till FotbollDirekt.se.

Östersund som just nu är på plats nere i Marbella och ligger där samtidigt som Malmö FF – gör det med två nya namn i bagaget med förflutet i två av Europas mäktigaste klubbar. Charlie Colkett (Chelsea) och Thomas Isherwood (Bayern).

Kring den sistnämnde så finns inte minst en hel del allsvensk dramatik som till sist resulterade i ett fyraårskontrakt.
Både Hammarby och IFK Göteborg låg samtidigt hårt på för en lösning. Enligt uppgifter till FotbollDirekt så stod det till sist mellan Östersund och Bajen.
Samtidigt klarnar även bilden av hur talangens personliga samtal med Ian Burchnall blev avgörande och hur han uppges ha känt att en engelsk tränare förstärkte intrycket, detta efter så många år utomlands.
Lägg till detta hur Östersunds kontakt inte är någon quick fix.
Över 60 dagar av kontakt ledde fram till en lösning.
Första närmandet skedde, enligt vad FotbollDirekt erfar, redan innan Daniel Kindbergs avgång som ordförande. Första kontakt alltså så tidigt som i mitten av december. Allt sedan dess har alltså ÖFK bearbetat den unge mittbacken.

LÄS: TRO INTE ATT ÖFK SÄNKT FÖRVÄNTNINGAR – IRRITERAS AV FRÅGAN

Tillsammans med Burchnall så ska även scouten och tekniske direktören David Webb ha haft järnkoll på allt Isherwood gjorde i Bradford City, vilket också förstärkte intrycket av Östersunds ambitioner med honom. Så mycket Östersund verkligen ville ha honom genom Webbs noga dokumenterade bild av vad han hann göra i League One.

Samtidigt så finns även där bilden av att Isherwood imponerades mycket av Hammarby och det Bajen genom Jesper Jansson visade upp – och Stefan Billborn som tränare. Sportchefen uppges för FD ha haft mängder av samtal med både spelaren och hans representanter och in i det sista jobbat hårt på att ta hem affären, innan den förlorades kring små detaljer. Detta enligt FotbollDirekts källor.

Thomas Ishwerwood uttryckte si så här ett tag efter det att han hade skrivit på och affären stod klar med Östersund:
”Jag kände att jag verkligen ville komma tillbaka till svensk fotboll. Östersund har en bra röd tråd och tror väldigt mycket på vad de vill göra. Det känns som en bra klubb att utvecklas i och redan nu har jag sett hur proffsigt det är. Trots att det är en liten stad tror jag att det är en av de mest proffsiga klubbarna i allsvenskan”, sade han då till Östersundsposten.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/04/just-nu-pa-fd-ostersunds-race-mot-bajen-taktiken-kring-stjarnan/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *