Definitivt beslut: Färdigtävlat för Bird Parker

Advertisements

Det antyddes redan direkt efter Prix d’Amérique, men nu är det definitivt. Bird Parker har gjort sin sista start och fransmannen fortsätter nu med avel på heltid.

Efter att ha vunnit Prix de Belgique gjorde Bird Parker sin fjärde raka start i Prix d’Amérique. Något som slutade i en åttondeplats. Nu är det också avgjort att det blev den åttaårige hingstens sista start i karriären, skriver Le Trot. Ready Cash-sonen kan sammanfatta sitt tävlande med 21 segrar på 80 starter och drygt 21,5 miljoner kronor intjänat.

Bird Parker som genom hela sin karriär tränats av Philippe Allaire fortsätter nu som avelshingst på heltid. Bland frans-mannens största framgångar får nämnas segrarna i Critérium des 4 Ans, Prix de Vincennes, Prix des Ducs de Normandie, Prix de Paris samt en räcka av framskjutna placeringar i de största franska loppen. Bird Parker gjorde en start på svensk mark – segern i Harper Hanovers lopp 2016.

This is a Syndicated article! https://www.travnet.se/blog/2019/02/05/definitivt-beslut-fardigtavlat-for-bird-parker/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top