FD I BELEK – BLOGG: ”Bajens överkörning på läktaren – och får Rodic ett Tankovic-år?”

Advertisements

BELEK. FD är i Turkiet för att följa Hammarbys uppladdning inför den svenska säsongen. Våra utsända Anton Zetterman och Peder Venseth finns på plats mellan den 2 februari – 9 februari och här är Antons dagsfärska tankar från första dygnen på lägret.

BLOGG FRÅN BELEK – MED UTSÄNDE ANTON ZETTERMAN.

Vi börjar komma in i rutinerna här i Belek som tycks bestå av försäsongsladdande fotbollslag, golfande tyska pensionärer och beväpnade säkerhetsvakter. I den ordningen. Bara på vårt hotell bor tre lag, från Kazakstan, Bosnien och Japan, fotbollsplanerna samsas med golfplanerna och sedan är det hotellkomplex efter hotellkomplex.

Dag tre skulle främst handla om Bajens första träningsmatch på lägret, men det hade också aviserats en träning för brassarna (det har nästan blivit ™Brassarna vid det här laget) innan matchen. Träningen ställdes av oklar anledning in till vår och de tillresta Hammarbysupportrarnas förtret, och vi får vänta tills onsdagsträningen för första intrycken av Bajens nytillskott.

***

Men match blev det i alla fall. Överkörning av Bajen på läktarna, ”Just i dag är jag stark” och bengaler innan matchstart och St Pölten hade inte mycket att sätta emot. Bara deras presschef som representerade på läktaren.

St Pölten visste väl ingen någonting om, men man hade föraningar om att det var en bra motståndare. Trea i österrikiska ligan som nog är hyggligt jämförbar med allsvenskan i kvalitet (tolva på Uefarankingen men det är nog mest RB Salzburg som dragit upp koefficienten där).

Och inledningsvis var det klar fördel St Pölten. Några indianare på mittplan av Bajen i första halvlek som de visste att ta tillvara på och i omställningarna kändes de vassa. Bajen lyfte spelet efterhand och det var många som visade positiva tendenser.

Som inhoppande Rodic och Sander Svendsen. Känns mycket rimligt, till och med troligt, att det kan bli för Rodic i år som för Tankovic i fjol, ett lyft efter en första trevande höst. Och kanske håller Svendsen på att tina upp? Vore bra för Bajen det.

Annars var det försäsongskänsla på mycket. Planen, domaren, halvtidspausen som varade ungefär två minuter (tydligen överenskommet eftersom det tydligen inte fanns något omklädningsrum att värma sig i).

Domaren hade några extrakilon och var ofta en bra bit i från situationerna men det var i gengäld stora gester och hög volym när han blåste i pipan.

Inga omklädningsrum men väl ett pressrum komplett med fika och allt. Men tyvärr hade det brunnit i pressrummet och det måste ha hänt typ i går för röklukten var stark nog att klubba en björn med.

Pressfikat – en katastrof.

Nikola Djurdjic har anlänt till lägret, dök upp på läktaren en halvtimme in i matchen. Djurdjic har varit däckad i sjukdom i en vecka och han kände sig sliten från den fortfarande. Kanske tränar i dag, sade han själv.

1-0 till Bajen till slut, mål av Rodic efter framspelning av Svendsen men dessförinnan var det Mats Solheim som hittade Svendsen, och ja… det här är norrmannen enligt egen utsago Sverige-bäst på:

Även om det kändes som tongue-in-cheek i intervjun så var Solheim uppriktig och ville att vi skulle kolla upp det här. Statistiksajter som är sofistikerade nog att räkna hockeyassists tror jag inte finns, möjligen finns det hos tjänster som typ Instat (som jag hade tidigare men tappade när de började ta 5 000 euro för en halvsäsong).

Kolla upp det manuellt blir ett långsiktigt projekt men hittade åtminstone en klockren hockeyassist från i fjol (Pa Dibbas tredje mot Sundsvall) och möjligen är det också Solheim som lägger bakåt till Paulsen som sedan dyngar i väg den till Hamad, 3-0-målet mot BP här nedan:

[embedded content]

Vem vet, Solheim kanske har ett case. Får återkomma med en gedigen rapport senare.

Nu dags för brassarnas första träning med laget!

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/05/fd-belek-blogg-bajens-overkorning-pa-laktarna-och-far-rodic-ett-tankovic-ar/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *