JUST NU – PÅ FD: Jordans personliga strid – ”Krävs inget geni att fatta det”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

LOULÉ. Ett mål på 26 matcher. Det var inget roligt allsvenskt debutår Jordan Larsson hade i IFK Norrköping i fjol. Nu ser dock 21-åringen het ut. Två fullträffar mot österrikiska Mattersburg i går och anfallaren är ute efter revansch.
– Det krävs inget geni för att fatta att jag inte var nöjd med förra året, men det är inget jag tänker på utan nu vill jag bara fortsätta så som jag påbörjat 2019, säger Larsson till FotbollDirekt.se. 

FD FRÅN PORTUGAL – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Tillsammans med Simon Thern var Jordan Larsson IFK Norrköpings stora prestigevärvning i fjol. Efter att ha varit tongivande i det Helsingborg som överraskande åkte ur allsvenskan 2016 lämnade anfallaren för NEC Nijmegen. Väl i Holland fick Larsson inte alls det att stämma och efter bara en säsong i Eredivisie flyttade han hem till allsvenskan igen.

Debutåret i Norrköping blev dock inte lyckat. Bara ett mål på 26 matcher talar sitt tydliga språk för en anfallare, även om Larsson bara fick chansen sju gånger från start. Nu ser 21-åringen dock ut att ha hittat stinget. Två baljor mot österrikiska Bundesligalaget Mattersburg i går och Larsson vill nu bara glömma fjolårssäsongen.

– Det krävs inget geni för att fatta att jag inte var nöjd med förra året. Ett mål på jag vet inte hur många framträdanden… Visserligen startade jag inte mycket, men jag gjorde ändå många matcher så det är klart att det inte var tillräckligt bra. Så är fotbollen ibland och jag är fortfarande hyfsat ung även om man varit med ett tag haha. Det som hände förra året är inget jag tänker på nu. Ältar man kommer man inte utvecklas, utan nu vill jag bara fortsätta så som jag påbörjat 2019, berättar Larsson för FotbollDirekt.se och tillägger:

– Som anfallare är det alltid skönt att göra mål. Visst, det är mitt jobb att göra det men ändå en lättnad när man gör det. Som sagt, jag hoppas att det här kommer bli ett bra år för mig!

Du ser ut att ha hittat en ny lekkamrat i Sead Haksabanovic?

– Ja, han och jag tänker fotboll likadant. Trots att han bara varit hos under en kort tid har vi redan hittat en väldigt bra kemi både på och utanför planen. Han är en fantastisk spelare och jag hoppas att vi får spela tillsammans mycket för då kan det bli roliga grejer tror jag.

LÄS: BOLLAR UPP DJURGÅRDEN – IFK-STJÄRNAN VÄNTAR SIG TUFF UTMANING 

Förutom Larsson och West Ham-lånet Haksabanovic finns namn som Kalle Holmberg, Christoffer Nyman, Simon Skrabb och Alexander Jakobsen som slåss om de offensiva platserna i Norrköpings elva. Larsson ser optimistiskt på året för lagets del.

– Vi har många fantastiska spelare, många fina lirare – och det är ju det som Norrköping vill ha. Vi ska spela en teknisk fotboll och med de spelare och den bredd som vi har på de offensiva positionerna tror jag att det kommer bli ett väldigt bra år för oss. Även de som kommer in från bänken håller hög klass och kan göra farliga grejer.

Kommer SM-guldet att stå mellan Norrköping, AIK och Malmö?

– Alla tre lagen som du nämner har starka trupper. Vi får se vem som vinner. Vi vill så klart vinna och siktar givetvis på det, absolut! Sedan finns det andra slagkraftiga lag också, det är vi medvetna om. Men som sagt, guldet är absolut det vi har som mål.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/05/just-nu-pa-fd-jordans-personliga-strid-kravs-inget-geni-att-fatta-det/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *