JUST NU – KLART: Aliou Badji lämnar Djurgården – klar för Rapid Wien

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Aliou Badji lämnar Djurgården för spel i österrikiska Rapid Wien. Detta meddelar nu klubben på sin officiella hemsida.
– Det här är en fantastisk affär för Djurgården på många sätt, inte minst beträffande vidareförsäljning och likviditet, säger Dif:s sportchef Bosse Andersson till klubbens hemsida.

Det har varit många turer kring Aliou Badjis vara eller icke vara i Djurgården. Det hetaste spåret var till en början den kinesiska klubben Hebei China Fortuna, men 21-åringen valde att tacka nej till erbjudandet. Fokuset skiftades istället till den franska klubben Amiens där Saman Ghoddos huserar, men inte heller där löste det sig.

Nu de senaste dagarna har den österrikiska klubben Rapid Wien flugit upp som en huvudfavorit – Djurgårdens sportchefBosse Andersson bekräftade igår att Badji var på besök hos klubben – och i dag blev övergången klar. Något Dif precis gick ut med officiellt.

– Aliou Badji har under dagen varit i Rapid Wien för att diskutera sin framtid samt genomgå läkarundersökning och övergången mellan klubbarna är nu klar. Det har ju spekulerats mycket kring diverse möjligheter som har funnits men Badji har prioriterat att det ska vara bra sportsligt och att det ska vara spel i Europa. Rapid Wien är en bra sportslig möjlighet för honom, ett lag i toppen av den österrikiska ligan och de spelar i Europa League där de möter Inter härnäst, säger Andersson i en kommentar på Djurgårdens hemsida.

– Både vi och Badji har planerat för att han skulle gå i det här transferfönstret eftersom det har funnits ett så stort intresse. Vi har haft några alternativ som hade varit bättre ekonomiskt men Badji har hellre velat spela i Europa för att få en bra sportslig plan i hans utveckling. Det är något vi har stor respekt för, oavsett det ekonomiska utfallet. Så det här är ändå en fantastisk affär för Djurgården på många sätt, inte minst beträffande vidareförsäljning och likviditet, fortsätter han.

Badji känner glädje över övergången, men är också tacksam för hans tid i Djurgården.

– Jag är otroligt glad och tacksam över att Djurgården nu har gett mig chansen att spela för Rapid Wien. Det har varit en fantastisk tid i Djurgården. Jag känner att jag har utvecklats otroligt mycket under min tid här och jag har hela tiden burit den blårandiga tröjan med stolthet. Jag tar med mig många fina minnen och jag vill tacka alla spelare, ledare och supportrar för de här åren. Jag hoppas att jag kan komma tillbaka och spela för Djurgården igen längre fram i min karriär, säger han i en kommentar på hemsidan.

Expressen har tidigare uppgett att den österrikiska klubben betalar ungefär 20 miljoner kronor för anfallaren, som hann göra 15 mål och fyra assist på 54 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan.

Rapid Wien ligger på åttondeplats i den österriska ligan och har 28 poäng upp till ledande Red Bull Salzburg.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/06/just-nu-klart-aliou-badji-lamnar-djurgarden-klar-rapid-wien/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *