Olympiatravs-vinnaren får plats i Elitloppet

Advertisements

Ringostarr Treb segrade i Olympiatravet i fjol – och gick sedan ut och vann även Elitloppet. I år är vinnaren av Åbytravets upptakt av storloppsäsongen garanterad en plats även på Solvalla.

Hästen som vinner Olympiatravet brukar i allmänhet också få en invitation till Elitloppet som körs en månad efteråt, den senaste i raden var ju till exempel förra årets segerherre Ringostarr Treb. Från i år får officiellt också Olympiatravets segerhäst en given plats bland de sexton i Elitloppet. Något som Solvalla skriver i ett pressmeddelande.

– Olympiatravet samlar världseliten år efter år och det är ett naturligt steg att den som vinner där även blir inbjuden till Elitloppet, säger Anders Malmrot, Solvallas sportchef.

Olympiatravets final, som betalar 1,5 miljoner kronor till vinnaren, avgörs i år den 27 april. Elitloppet körs den 26 maj. Olympiatravet blir därmed ett av tre lopp vars vinnare direktkvalificerar för Elitloppet, tillsammans med Finlandia-Ajo (4 maj) och HKH Prins Daniels lopp (18 maj).

This is a Syndicated article! https://www.travnet.se/blog/2019/02/06/olympiatravs-vinnaren-far-plats-elitloppet/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top