TRÄNINGSRAPPORT: ”Dagens hjälte – teamade upp med Bajensupportrarna”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

BELEK. Oväder på ingående i Turkiet – men det utlovade störtregnet uteblev och Hammarby kunde träna som vanligt på onsdagen. Här är FD:s utsändes tankar om dagen.

FD FRÅN BELEK – MED UTSÄNDE PEDER VENSETH

Vädret?
18 grader, molnigt i kombination med kraftig blåst. Påverkade inte träningen jättemycket men mindre skönt väder för åskådarna än tidigare dagar.

Medial uppmärksamhet?
FotbollDirekt.se och fotbollskanalen.se som nu kommit ner.

Vilka tränade inte?
Gianluca Curci fortsatt borta helt från träningsplanen. Nikola Djurdjic var tillbaka och körde hela träningspasset ut med de andra i laget. I övrigt tränade Dennis Widgren både individuellt och med laget. Jeppe Andersen fick kliva av efter första övningskvadraten och sprang sedan varv efter varv runt träningsplanen innan han gick tillbaka till hotellet en dryg timme innan de andra.

Vad innehöll träningen?
Träningen inleddes med kvadratspel i konstellationerna 6 utanför och 3 i mitten plus en joker. Målet: Hitta instick till jokern i mitten.

Sedan delades det ut taktiska direktiv till hur spelarna ska röra sig i vissa situationer – hur zonerna ska fördelas. Avslutades med cirkelsnack.

Taktiskt spel övergick sedan till löpningsövningar (springa fram och tillbaka) med koordinerade rörelser till.

Kvadratspelet återinfördes sen, denna gången i en större skala. Tio mot nio där spelarna stod i sina ordinarie positioner.

Träningen avslutades med två avslutsövningar – en på rullande boll och en med hjälp av inläggspel.

Efter träningen stod Sander Svendsen, Leo Bengtsson, Dusan Jajic och den nye brasseforwarden Ze Vitor kvar för att träna avslut.

Stack någon ut?
Tim Söderström gjorde ett antal fina erövringar under övningen som innehöll den större kvadraten. Leo Bengtsson och Dusan Jajic ser fortsatt bra ut.

Planen imorgon?
Träningen imorgon är utsatt till kl 11 lokal tid (klockan 9 svensk tid). Vädret kan dock ställa till det, i dag var det sagt att det skulle komma både det en och det andra – blåsten kom men inte monsunregnet som det så ihärdigt har ryktas kring de senaste dagarna. Vi får hoppas på samma lycka imorgon.

Under fliken underhållning?
Det något komiska inträffade när Vladimir Rodic sköt en boll som hängde sig kvar i trädtopparna utanför planen. Ett ståhej utbröt och efter ett tag så teamade David Fällman upp med ett antal Bajensupportrar för att försöka få ner bollen. Tekniken: Skjuta ner bollen med en annan boll. Till sist lyckades han, till stort jubel från supportrarna.

Peder Venseth

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/06/traningsrapport-dagens-hjalte-teamade-upp-med-bajensupportrarna/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *