Delicious ska bli mor – betäcks med Daley Lovin

Advertisements

Nu ska Delicious bli mamma – och betäckningen ska ske den naturliga vägen. Den lyckliga fadern är bestämd till Daley Lovin.

Sommaren 2017 avslutade Stall Zets monstersto Delicious sin framgångs-rika tävlingskarriär. Något som innebar nästan 6,6 miljoner kronor insprunget och en högintressant framtid på avelsscenen. Nu ska det tioåriga stoet också bli mamma. Tidigare har det diskuterats om det skulle ske via så kallat embryotransfer, men efter noga övervägande har man beslutat att det ändå ska ske på vanligt sätt. Något som Daniel Redén meddelar på Twitter.

– Efter samtal med flertalet veterinärer inom området, så väljer vi att låta Delicious betäckas och bära sitt eget föl, skriver hästens tidigare tränare och fortsätter också med att avslöja den tilltänka pappan:

– Första partner nu när Propulsion har tävling att tänka på blir Daley Lovin. Varför? Hans unika teknik, enorma fysik. Han vann på både 1600 meter och 3000 meter, samt den enorma glädjen han alltid visade upp i träning och tävling. (Foto: ALN).

This is a Syndicated article! https://www.travnet.se/blog/2019/02/07/delicious-ska-bli-mor-betacks-med-daley-lovin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top