Om svåra tiden i Blåvitt – ”Jag försökte inte bara fly”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

Sebastian Ohlsson hade det motigt i IFK Göteborg under Jörgen Lennartssons styre. Nu pratar spelaren ut om helomvändningen som har skett – i dag startspelare i Poya Asbaghis Blåvitt.
– Jag är bara glad att jag tog mig igenom det, inte bara försökte fly direkt, säger han till Göteborgs-Posten

Debutsäsongen i IFK Göteborg var blytung. Men Sebastian Ohlsson stretade emot, vilket han är glad för i dag.

Sebastian Ohlsson kom till Blåvitt från Örgryte inför säsongen 2017. Den dåvarande tränaren Jörgen Lennartsson fattade aldrig tycke för mittfältaren som bara fick 129 minuter på hela säsongen.

Men nu har det vänt för Ohlsson som lyckats ta en bofast plats under Poya Asbaghi och spelade förra säsongen 26 matcher.

– Jag har väl släppt det egentligen. Jag är bara glad att jag tog mig igenom det, inte bara försökte fly direkt. Att man inte ville byta klubb direkt. Jag grävde ner mig och gjorde jobbet, säger han till Göteborgs-Posten den tunga tiden.

Ohlsson är i dag omskolad till den moderna positionen wingback.

– Poya fick något klipp där jag hade lite för dåliga hemlöp och för dålig förstasekund. Då tänkte jag: ”Nu ska jag bli jävligt bra på det”. Efter det började jag jobba med det stenhårt. Det blev att man tog ännu mer defensivt ansvar i match och träning trots att man var ytter. Poya såg väl att jag löste det och sedan blev det någon match där jag fick en roll att följa någon gubbe och då blev det lite längre bak, säger han till GP.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/07/blavitt-talangen-om-tuffa-tiden-nu-ska-jag-bli-javligt-bra/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *