TRÄNINGSRAPPORT: ”Fortsätter sig visa vara en superaffär för Norrköping”

Advertisements
Foto: Bildbyrån

ALGARVE. IFK Norrköping genomförde under fredagen sitt sista träningspass under lägret i Portugal. I morgon reser laget hem till Sverige igen och FD:s utsände Casper Nordqvist nedan med träningsrapport.

FD FRÅN GRAN CANARIA – MED UTSÄNDE CASPER NORDQVIST

Vädret? Strålande sol och 15 grader, men också lite blåsigt.

Medial uppmärksamhet? FotbollDirekt och Norrköpings Tidningar på plats.

Vilka tränade inte? Totte Nyman, Isak Pettersson och Lars Krogh Gerson tog det piano från sidan. Trion med lite småskavanker. Simon Thern som bekant kvar hemma i Sverige då han blev pappa nyligen.

Vad tränade man på? Tja, det var rätt skoj att kika in träningspasset. Först mycket matchspel följt av en skottävling där spelarna fick skjuta utanför straffområdet efter HÅRDA passningar från en av ledarna. Mottagning och avslut. Missade man åkte man ut, satte man bollen i nät gick man vidare. Simon Skrabb segrare i första rundan, målvakterna vann andra (som jag tror räddade alla skott förutom från Alexander Fransson vilket tydligen räckte) och sedan var det en rafflande tredje omgång mellan Jordan Larsson och Ian Smith i finalen där den sistnämnde vann. Kul också att spelarna i tredje rundan var tvungna att springa i maxkapacitet nästan över hela planen ifall de missade, likaså för målvakterna om de släppte in någon boll. Jordan Larsson, Sead Haksabanovic, Simon Skrabb och Kalle Holmberg visade på bra speed. Målvakterna David Mitov Nilsson och Gustav Jansson? Nja, där gick det inte lika fort!

Stack någon ut? Sead Haksabanovic visade prov på ett enormt tillslag under skottövningen, satan vilket tryck i högerdojan! Ian Smith tycker jag såg väldigt fin ut i matchspelet och han fortsätter sig visa vara en superaffär för Norrköping. Jag menar, det här är ju en spelare som var i Hammarby 2016 men som då inte gjorde en match i allsvenskan. Väl hemma i Costa Rica igen året därpå fick ytterkantsspringaren onekligen ett lyft och Norrköping plockade in den då fortfarande relativt okände 20-åringen förra vintern – för att bara några månader senare bli uttagen i Costa Ricas landslag och sedermera också vara med i VM. Coolt!

Citatet? ”Jag tycker att det är skönt”, Sead Haksabanovic på FD:s fråga varför han i 15 grader och solsken tränade i långbyxor, tjocktröja och vantar.

This is a Syndicated article! http://www.fotbolldirekt.se/2019/02/08/traningsrapport-fortsatter-sig-visa-vara-en-superaffar-norrkoping/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *